Πέμπτη 19 Γενάρη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΝΤΕΙΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΔΙΚΟΜΜΑΤΙΚΕΣ, ΣΥΝΑΙΝΕΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΑΠΟΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΥ
ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ
για φιλολαϊκή διέξοδο

Επίκαιρη όσο ποτέ η πρόσφατη πρόταση πολιτικής διεξόδου της ΚΕ του ΚΚΕ

Σε τεχνητό αδιέξοδο επιχειρούν να οδηγήσουν τις πολιτικές εξελίξεις οι ίδιοι οι πρωταγωνιστές της κρίσης, για να υποβάλουν στη συνέχεια στους εργαζόμενους και το λαό τις δικές τους "συναινετικές" επιλογές, σαν μοναδική λύση. Τα γεγονότα των τελευταίων εικοσιτετραώρων ("πόθεν έσχες", αναστολή των διώξεων, αναζωπύρωση της προεδρολογίας, κρούσματα ωμής λογοκρισίας, έκρηξη σκανδαλολογίας) διαμορφώνουν την εικόνα της σαπίλας που χαρακτηρίζει την κρίση της κρατούσας πολιτικής και των εκφραστών της.

Στις συνθήκες αυτές, αποκτά δραματική επικαιρότητα η πρόταση διεξόδου, που διαμορφώνει το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας και τα χαρακτηριστικά της αποτυπώνονται στην απόφαση της πρόσφατης Συνόδου της Κεντρικής του Επιτροπής, το Δεκέμβρη.

Στο μεταξύ, πυκνώνουν οι ενδείξεις ότι οι εταίροι του δικομματισμού, υπό την επίβλεψη και τις ευλογίες των εκδοτικών - επιχειρηματικών συμφερόντων, κινούνται προς τη διαμόρφωση κοινά αποδεκτών κανόνων, αλλά και κοινά αποδεκτών λύσεων, με στόχο την αποσόβηση των δυσάρεστων παρενεργειών και κυρίως, για την απρόσκοπτη συνέχιση της ίδιας πολιτικής, υπό όποια μορφή. Η εκτίμηση αυτή ενισχύεται από πρόσφατες, αλλά και χτεσινές δηλώσεις κορυφαίων στελεχών των δυο μεγάλων κομμάτων.

"Αν απ' τη μεριά της άρχουσας τάξης και του δικομματισμού έχουμε τη συναίνεση, απ' τη μεριά του ΚΚΕ, απ' τη μεριά των συμφερόντων του λαού μας έχουμε τη λαϊκή συσπείρωση, τη λαϊκή ενότητα", δήλωσε ο Δημήτρης Κουτσούμπας, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, σε συνέντευξή του στον "902 αριστερά στα FM".


ΣΕΛ.  5   -   7

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ