Τρίτη 24 Γενάρη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΝΟΙΞΗ
Αντικείμενο συναλλαγής

Συνδέει τη στήριξη υποψηφιότητας από το χώρο του ΠΑΣΟΚ με το όνομα των Σκοπίων ο Αντ. Σαμαράς

Σε πεδίο συναλλαγής με το κυβερνών κόμμα έχει μετατρέψει την προεδρική εκλογή ο Αντ. Σαμαράς,ο οποίος επιχειρεί να αναδείξει το "ρυθμιστικό ρόλο" του κόμματός του σε αυτή τη διαδικασία.

Ο πρόεδρος της Πολιτικής Ανοιξης, ο οποίος έχει ταχθεί κατά των πρόωρων εκλογών και έχει ξεκαθαρίσει ότι μπορεί να ψηφίσει "υπερκομματική" υποψηφιότητα, συνδυάζει τώρα την υποστήριξη υποψηφιότητας από το χώρο του ΠΑΣΟΚ με την ονομασία των Σκοπίων.

Στο ερώτημα, κάτω από ποιες προϋποθέσεις θα στηρίξει υποψηφιότητα από το χώρο του ΠΑΣΟΚ, απάντησε, στο "Εθνος της Κυριακής": "Είμαστε σαφείς. Για μας, για παράδειγμα, η τριπλή ονομασία είναι απαράδεκτη. Τυχόν αποδοχή της από την κυβέρνηση θα όρθωνε αξεπέραστα εμπόδια για οποιαδήποτε συζήτηση γύρω από το θέμα του Προέδρου της Δημοκρατίας".

Επιχειρώντας να διασκεδάσει τις εντυπώσεις για τη σύμπλευσή του με το ΠΑΣΟΚ, ο Αντ. Σαμαράς επιχείρησε να κρυφτεί πίσω από τους ανέξοδους λεονταρισμούς για την ονομασία των Σκοπίων. "Θα ρίξω τον Α. Παπανδρέου, δήλωσε στην "Α. τ. Κ", εάν δε χειριστεί το θέμα της ονομασίας των Σκοπίων σύμφωνα με την απόφαση των πολιτικών αρχηγών του Απριλίου του '92".

Επιβεβαιώνοντας τον καιροσκοπικό χαρακτήρα της πρότασης του ο Αντ. Σαμαράς, σε χτεσινές δηλώσεις του, στον "9,84", ομολόγησε, αν η κυβέρνηση δηλώσει μετά την προεδρική εκλογή ότι αλλάζει γραμμή για το όνομα... "εγώ δεν έχω μια τέτοια δυνατότητα ελέγχου".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ