Τρίτη 24 Γενάρη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Πιέσεις για "Σένγκεν", "ηλεκτρονικό φακέλωμα"

Κατέθεσε, για λογαριασμό της ΕΕ, δύο προτάσεις νόμου

Με στόχο την άσκηση πίεσης προς την κυβέρνηση, η ηγεσία της ΝΔ προχώρησε χτες στην κατάθεση δύο προτάσεων νόμου - μία για την κύρωση της Συμφωνίας Σένγκεν και η δεύτερη για την "προστασία του ατόμου από την επεξεργασία των προσωπικών πληροφοριών" - επιχειρώντας ταυτόχρονα να εμφανιστεί ως ο αυθεντικός εκπρόσωπος των Βρυξελλών στη χώρα.

Τα στελέχη της ΝΔ που παρουσίασαν τις δύο προτάσεις νόμου (Δήμας, Αναγνωστόπουλος, Γιαννάκου - Κουτσίκου, Μπενάκη - Ψαρούδα και Γ. Παπαστάμκος), επέκριναν την κυβέρνηση για την "αδικαιολόγητη" καθυστέρηση που παρατηρείται όσον αφορά την κύρωση της Συμφωνίας Σένγκεν και επιτέθηκαν ιδιαίτερα κατά του υπουργού Δικαιοσύνης Γ. Κουβελάκη.Ποιος κυβερνά, αναρωτήθηκε ο Γ. Παπαστάμκος, ο πρωθυπoυργός, ο οποίος στο Εσσεν συμφώνησε ότι "το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο σημείωσε με ικανοποίηση την κατάργηση από τον Μάρτιο του 1995 των ελέγχων προσώπων στα εσωτερικά σύνορα των χωρών του Σένγκεν" ή ο υπουργός Δικαιοσύνης;

Με τις δύο προτάσεις νόμου η ΝΔ "έρχεται να καλύψει την ανεπίτρεπτη καθυστέρηση της κυβέρνησης να αξιοποιήσει εμφανώς επωφελείς συμφωνίες", σε μια περίοδο μάλιστα που ακούγονται φωνές για "Ευρώπη των ταχυτήτων", για "Ευρώπη των ομόκεντρων κύκλων" κοκ.

Η κατάθεση της δεύτερης πρότασης για την προστασία του πολίτη από το "ηλεκτρονικό φακέλωμα", γίνεται, όπως δήλωσαν οι εκπρόσωποι της ΝΔ, για να διευκολύνει την κυβέρνηση να ξεπεράσει τους ενδοιασμούς της από την κύρωση της Συμφωνίας Σένγκεν (!).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ