Τρίτη 24 Γενάρη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΚΟΝΔΥΛΙΑ ΕΡΕΥΝΑΣ
Ποιες επιχειρήσεις θα τα "κονομήσουν"

Δόθηκε χτες στη δημοσιότητα ο κατάλογος με τις επιχειρήσεις που πρόκειται να χρηματοδοτηθούν μέσω του Προγράμματος Ανάπτυξης Βιομηχανικής Ερευνας(ΠΑΒΕ Α 94), μετά την ολοκλήρωση της αξιολόγησης των προτάσεων που είχαν υποβληθεί. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της Γενικής Γραμματείας Ερευνας και Τεχνολογίας η επιλογή των εγκεκριμένων έργων στηρίχτηκε αποκλειστικά στη βαθμολογική ιεράρχηση των προτάσεων, όπως αυτή προέκυψε από τη βαθμολογία των αντίστοιχων θεματικών επιτροπών με βαρύτητα 75% και από τη βαθμολογία του επιστημονικού κριτή με βαρύτητα 25%.

Ο συνολικός προϋπολογισμός των 125 συνολικά εγκεκριμένων έργων ανέρχεται σε 5 δισ. δρχ. και το ύψος της επιχορήγησης σε 2,25 δισ. δραχμές. Ο αριθμός των προτάσεων που υποβλήθηκαν ανέρχεται σε 482 και ο αντίστοιχος αιτούμενος προϋπολογισμός σε 14,6 δισ. δρχ., ο αριθμός των προτάσεων που απορρίφθηκαν στην πρώτη φάση αξιολόγησης ανέρχεται σε 123, ενώ ο αριθμός των προτάσεων που αξιολογήθηκαν από τις θεματικές επιτροπές είναι 359 και ο αιτούμενος προϋπολογισμός 11 δισ. δρχ.

Οι φορείς που επιλέχτηκαν προς ένταξη θα κληθούν να προσέλθουν σε διαπραγματεύσεις για την οριστικοποίηση του αντικειμένου του έργου και του προϋπολογισμού και να προχωρήσουν στην υπογραφή των συμβάσεων. Οπως προκύπτει από τον κατάλογο που δόθηκε στη δημοσιότητα, μεταξύ των επιχειρήσεων που πρόκειται να χρηματοδοτηθούν, είναι και οι εξής: ΧΟΥΡΔΑΚΗΣ Μ. & Σ. ΑΕΒΕ, IMPETUS ΕΠΕ, η οποία χρηματοδοτείται για ανάπτυξη και κατασκευή κινητού πομποδέκτη INMARSAT - C για δορυφορική επικοινωνία, ΠΟΥΛΙΑΔΗΣ & ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΑΕΒΕ, ΕΛΑ+ΔΚΙΣ ΑΕ, ΕΛΛΗΝΙΚΟΙ ΛΕΥΚΟΛΙΘΟΙ ΑΜΒΝΕΕ, ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΧΗΜΙΚΩΝ ΠΡΟ+ΔΚΙΟΝΤΩΝ & ΛΙΠΑΣΜΑΤΩΝ (πρόκειται για τα μεταλλεία Κασσάνδρας που προωθούνται για ιδιωτικοποίηση), ΑΓΕΤ - ΗΡΑΚΛΗΣ, ΒΩΞΙΤΑΙ ΠΑΡΝΑΣΣΟΥ ΑΕΜ, ΕΚΟ, ΓΙΩΤΗΣ ΑΕ, ΝΑΥΠΗΓΕΙΑ ΑΥΛΙΔΑΣ ΑΕ, INFORM Π. ΛΥΚΟΣ ΑΕ κλπ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ