Τρίτη 24 Γενάρη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ ΤΟΚΩΝ ΟΜΟΛΟΓΩΝ - ΕΝΤΟΚΩΝ
"Κλειστό το θέμα" λέει ο υπουργός Οικνομικών

Να φορολογηθούν λέει ο ΣΕΒ και ο υφυπουργός Εργασίας

"Απολύτως κλειστό", θεωρεί ο υπουργός Οικονομικών Αλ. Παπαδόπουλος το θέμα φορολόγησης των τόκων και ομολόγων του ελληνικού δημοσίου, το οποίο επανέφερε στην επικαιρότητα ο ίδιος ο πρωθυπουργός την περασμένη βδομάδα. Σε δηλώσεις που έκανε μετά τη συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο Αλ. Παπαδόπουλος υποστήριξε, για μια ακόμη φορά, ότι δεν υπάρχει θέμα φορολόγησης των ομολόγων και των έντοκων γραμματίων του δημοσίου."Το θέμα είναι απολύτως κλειστό", τόνισε χαρακτηριστικά.

Το θέμα της φορολογίας των τόκων κρατικών τίτλων - ομολόγων και έντοκων - διατηρείται όμως σταθερά στην επικαιρότητα και όπως φαίνεται θα διατηρείται για τους υπόλοιπους μήνες, μέχρι να παρθεί η οριστική απόφαση για τη φορολόγησή τους. Ενδεικτικό από αυτή την άποψη είναι ότι με χτεσινές τους δηλώσεις τάχθηκαν υπέρ της φορολόγησης των τόκων έντοκων και ομολόγων του δημοσίου η ηγεσία του ΣΕΒ και ο υφυπουργός Εργασίας Γ. Αδαμόπουλος.

Σχετικά με την πορεία των επιτοκίων ο υπουργός Οικονομικών υποστήριξε ότι ακολουθείται μια πολιτική λελογισμένων επιτοκίων και απέκλεισε το ενδεχόμενο νέας μείωσής τους στην επόμενη έκδοση κρατικών ομολόγων, δηλώνοντας ότι αυτά θα παραμείνουν αμετάβλητα. Επίσης, απέκλεισε το ενδεχόμενο επαναφοράς του ΦΑΠ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ