Πέμπτη 5 Γενάρη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
Ερίζουν για το νέο παλάτι Λιάνης - Γιαννακόπουλος

Γεφύρι της Αρτας το κλειστό γήπεδο μπάσκετ του ΟΑΚΑ και έγινε έτσι μήλο της έριδος ανάμεσα στον υφυπουργό Αθλητισμού και στον πρόεδρο του Παναθηναϊκού. Ο Γ. Λιάνης επικαλούμενος εμπλοκές σε διαδικασίες του Δημοσίου δικαιολογεί την καθυστέρηση και υπόσχεται ότι το γήπεδο θα είναι έτοιμο τον Απρίλη. Ο Π. Γιαννακόπουλος ωρύεται λες και το γήπεδο είναι ιδιοκτησία του και κατηγορεί τον υφυπουργό για εμπαιγμό.

Με χτεσινές του δηλώσεις ο Γ. Λιάνης επανήλθε στο θέμα αποκρούοντας τις κατηγορίες: "Ποτέ δεν είπε κανείς ότι το γήπεδο θα είναι έτοιμο νωρίτερα. Δεν ξεγελάσαμε κανέναν και δεν καταλαβαίνω γιατί δημιουργούνται τέτοιες καταστάσεις. Δεν κυνηγάμε κανέναν, ούτε φυσικά τον κόσμο του Παναθηναϊκού". Η αλήθεια είναι ότι το καλοκαίρι ο υφυπουργός είχε πει πως το γήπεδο θα ήταν έτοιμο τον Οκτώβρη. Αλλά αυτό δε δικαιώνει τους οδυρμούς του κυρίου Γιαννακόπουλου. Το γήπεδο είναι κρατικό και η δέσμευση της αθλητικής ηγεσίας να το χρησιμοποιούν σύλλογοι δεν αφορούσε μόνο τον Παναθηναϊκό αλλά και τον Πανιώνιο και την ΑΕΚ και το Περιστέρι.

Η καθυστέρηση ωστόσο είναι καθυστέρηση και το θέμα είναι κατά πόσο τελικά το μεγάλο αυτό έργο θα είναι έτοιμο για χρήση τον Απρίλη. Απομένει η επανάληψη των διαγωνισμών για το παρκέ και τους ηλεκτρονικούς πίνακες. Από κει και πέρα χρόνο θα φάει και η εγκατάστασή τους. Για παράδειγμα, τετράμηνο απαιτεί μόνη της η εγκατάσταση των πινάκων, χώρια ο χρόνος που θα φάει ο διαγωνισμός και η επικύρωσή του, χώρια οι αστάθμητοι παράγοντες που σχετίζονται με την κανονική πληρωμή του εργολάβου. Με δυο λόγια ο πραγματικός προβληματισμός πρέπει να αφορά το κατά πόσο θα είναι έτοιμο το γήπεδο τον Ιούνη στους αγώνες του "Ευρωμπάσκετ" και τον επόμενο μήνα στο παγκόσμιο πρωτάθλημα εφήβων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ