Πέμπτη 5 Γενάρη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ
Επιστροφή στις νίκες

Με θρίαμβο 99-78 επί της Μπαρτσελόνα έκανε ποδαρικό στο 1995 ο Ολυμπιακός

Ο,τι καλύτερο μπορούσε να συμβεί ήταν το χτεσινό ποδαρικό στη νέα χρονιά για την ομάδα μπάσκετ του Ολυμπιακού. Οι ερυθρόλευκοι μετά από δύο ήττες... και έναν χρόνο, επέστρεψαν στις νίκες και ατενίζουν με αισιοδοξία την πορεία τους στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα. Μετά από ένα μέτριο ξεκίνημα νίκησαν σχετικά άνετα την Μπαρτσελόνα με 99-78, σπάζοντας παράλληλα και τη δυσμενή παράδοση που τους θέλει τα δύο τελευταία χρόνια να κάνουν άσχημο ποδαρικό.

Χτες τα πράγματα ήταν διαφορετικά και ο Γ. Ιωαννίδης θα γιορτάσει ευχάριστα αύριο την ονομαστική γιορτή. Οι παίκτες του τρόμαξαν πάντως τους χιλιάδες οπαδούς τους με το άσχημο ξεκίνημα που έδωσε την ευκαιρία στους Ισπανούς να προηγηθούν και με 7 πόντους διαφορά (9-16) στο 13. Η πολύ καλή άμυνα του Φίσερ πάνω στο πολυβόλο του Ολυμπιακού τον Εντι Τζόνσον απέδωσε και ο Αμερικανός στο α ημίχρονο δεν έδειξε τον γνωστό καλό του εαυτό. Οι παίκτες της Μπαρτσελόνα με γρήγορο ρυθμό και με ιδιαίτερη ευστοχία, ιδίως από τη γραμμή των ελεύθερων βολών (12/12), δημιούργησε σημαντικά προβλήματα στον Ολυμπιακό. Παρά το δύσκολο ξεκίνημα η ομάδα του Πειραιά με ηγέτη τον εκπληκτικό Νάκιτς κατάφερε να προηγηθεί στο 18 για πρώτη φορά με 32-31 και να κλείσει το ημίχρονο με μια διαφορά ασφαλείας 43-37.

Οσοι περίμεναν στο Βμέρος να δουν ένα ντέρμπι αντάξιο του πρώτου ημιχρόνου αισθάνθηκαν μια ευχάριστη έκπληξη. Το θηρίο ξύπνησε. Ο Εντι Τζόνσον απαλλαγμένος από τη σκληρή άμυνα του Φίσερ (αφού ο κόουτς των Ισπανών τον κράτησε στον πάγκο) ξαναβρήκε το χέρι του πετυχαίνοντας 4 τρίποντα και μαζί με τον Νάκιτς και τον Βολκόφ μετέτρεψαν τη νίκη σε θρίαμβο. Πέρσι η Μπαρτσελόνα έχασε στο Φάληρο με διαφορά 18 πόντων, φέτος με 21 παρά το γεγονός ότι εμφανίζεται αισθητά βελτιωμένη.

Καλύτεροι από τον Ολυμπιακό που την ερχόμενη Πέμπτη θα φιλοξενήσει την τουρκική Εφές Πίλσεν, οι Τζόνσον, Νάκιτς, καθώς και ο Βολκόφ που πρόσφερε σημαντική βοήθεια στην επανάληψη. Από τους Ισπανούς ξεχώρισαν οι Μαρτίνεθ, Μίντλεντον.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Μπακατσιάς 12, Σιγάλας 8, Τζόνσον 27 (4), Νάκιτς 15, Φασούλας 7, Τόμιτς 9 (1), Τάρλατς 9, Βολκόφ 14.

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ: Χιμένεθ 6, Φίσερ 8, Μίντλεντον 13, Αντρέου 4, Φερνάντεθ 9, Μοντέρο 10, Ντιάθ 2, Μαρτίνεθ 19 (1), Σαν Επιφάνιο 5 (1).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ