Τρίτη 10 Γενάρη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΕΥΡΩΜΠΑΣΚΕΤ '95
Πάμε σαν άλλοτε

Η Ελλάδα στον Α' όμιλο, με Γερμανία, Λιθουανία, Ιταλία, Σουηδία, Ισραήλ και κατά 99,9% τη Νέα Γιουγκοσλαβία

Ολα πήγαιναν κατ' ευχήν στην κλήρωση του 29ου ευρωπαϊκού πρωταθλήματος μπάσκετ, μέχρι ο γγ της ΦΙΜΠΑ Μπ. Στάνκοβιτς, να τραβήξει από την κληρωτίδα τα ονόματα των δύο τελευταίων ομάδων. Η ελληνική ομάδα είχε κληρωθεί στον Α όμιλο με αντιπάλους τη Σουηδία, την 1η ομάδα του τουρνουά πρόκρισης που θα διεξαχθεί το Μάιο και εκτός απροόπτου θα είναι η Γιουγκοσλαβία, την Ιταλία, τη Γερμανία και το Ισραήλ. Απέμενε η κλήρωση του ζευγαριού Λιθουανία, Φιλανδία. Ούτε η παρέα των Σαμπόνις, Μαρτσουλιόνις, Κουρτινάιτις θα ήθελαν να βρεθούν σ' αυτόν τον όμιλο, αλλά δεν τους έγινε το χατίρι. Οχι πως δυσκολεύει η πρόκριση στην επόμενη φάση. Απλώς χρειάζεται μεγαλύτερη προσπάθεια για την κατάκτηση μιας εκ των δύο πρώτων θέσεων, ώστε στη Β φάση της διοργάνωσης να μην... τρομάζει το όνομα του αντιπάλου. Στον Β όμιλο θα βρεθούν αντιμέτωπες οι ομάδες της Ρωσίας, της Κροατίας της Ισπανίας, της Γαλλίας, της Σλοβενίας, της Φιλανδίας και της δεύτερης χώρας που θα προκριθεί από το τουρνουά πρόκρισης.

"Αν το ζευγάρι Λιθουανίας, Φιλανδίας είχε κληρωθεί ανάποδα, δε θα είχα λόγο να μην είμαι ικανοποιημένος. Σε γενικές γραμμές η κλήρωση δεν είναι άσχημη, αν και το πρόγραμμα δε μας ευνοεί. Θα αντιμετωπίσουμε διαδοχικά στις τρεις πρώτες αγωνιστικές τη Σερβία, τη Λιθουανία και την Ιταλία, ενώ έχουμε ρεπό την 7η αγωνιστική", υπογράμμισε ο ομοσπονδιακός προπονητής Μ.Δενδρινός."Οπως έχει διαμορφωθεί ο ευρωπαϊκός χάρτης, δεν υπάρχουν εύκολες ομάδες. Αρα η κλήρωση είναι καλή και η ελληνική ομάδα μπορεί να προκριθεί στην τετράδα που είναι ο στόχος της και να πάρει την πρόκριση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Ατλάντα" συμπλήρωσε ο Κ.Πολίτης,ενώ ο προπονητής του Ολυμπιακού Γ. Ιωαννίδης προβληματίστηκε μελετώντας τα ονόματα των αντιπάλων, μέχρι να εκφράσει την αισιοδοξία του. "Πιστεύω ότι η Ελλάδα με τη Γιουγκοσλαβία θα πάρουν τις δύο πρώτες θέσεις στον όμιλο. Μετά απομένει ένα παιχνίδι νοκ άουτ για να προκριθεί στην τετράδα. Η Ρωσία με την Ισπανία ξεχωρίζουν από τον Β όμιλο, ενώ θα πρέπει να δούμε τη σύνθεση της Κροατίας προκειμένου να μιλήσουμε για τη δυναμικότητά της" υπογράμμισε. Την τελική τετράδα προέβλεψε ο προπονητής της Ισπανίας Λ.Σάινθ,που δεν έκρυψε τον ενθουσιασμό του για την κλήρωση. "Και οι δύο όμιλοι είναι ισορροπημένοι. Η Ισπανία θα εμφανιστεί χωρίς τον Σαν Επιφάνιο και θα προκριθεί στην τετράδα. Τα μετάλλια, άγνωστο με πια σειρά, θα μοιραστούν η Ελλάδα, η Γιουγκοσλαβία και η Κροατία, ενώ η Ρωσία δεν έχει καμιά τύχη", υπογράμμισε. Ικανοποιημένος δήλωσε και ο προπονητής της Ιταλίας Ε.Μεσίνα,έστω κι αν η ψυχρή λογική λέει ότι η ομάδα του κινδυνεύει να μείνει και πάλι εκτός Β φάσης. "Λόγω Λιθουανίας ο Α όμιλος είναι πιο ισχυρός. Ολα τα παιχνίδια θα είναι δύσκολα και είναι καλύτερο που θα αντιμετωπίσουμε την Ελλάδα στην Α φάση και όχι στη συνέχεια των αγώνων", παραδέχτηκε.

Ανεξάρτητα από τις επιθυμίες, όπως υπογράμμισε ο γγ της ΦΙΜΠΑ, "η Ελλάδα με τη διοργάνωση του "Ευρωμπάσκετ 95" και του "Μουντομπάσκετ εφήβων 95" και την προοπτική της διοργάνωσης του Παγκοσμίου κυπέλλου 98, για τέσσερα χρόνια θα είναι η πρωτεύουσα του ευρωπαϊκού και παγκόσμιου μπάσκετ". Κι η ευχή του Π. Γιαννάκη, "το 1995 να επαναληφθεί η πορεία του 1987", μέχρι τις 2 Ιούλη που θα διεξαχθεί ο τελικός του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος στο ΟΑΚΑ θα βρίσκεται στις καρδιές όλων των φιλάθλων.

Το πρόγραμμα των αγώνων

ΑόμιλοςΒόμιλος

αγωνιστική

Ελλάδα- Ομάδα 1 Ισπανία - Ομάδα 2

Ιταλία - ΙσραήλΓαλλία - Σλοβενία

Γερμανία - Λιθουανία Ρωσία - Φιλανδία

2η αγωνιστική

Σουηδία - Ισραήλ Κροατία - Σλοβενία

Ελλάδα- Λιθουανία Ισπανία - Φιλανδία

Ιταλία - ΓερμανίαΓαλλία - Ρωσία

αγωνιστική

Ομάδα 1 - Λιθουανία Ομάδα 1 - Φιλανδία

Σουηδία- Γερμανία Κροατία - Ρωσία

Ελλάδα - ΙταλίαΙσπανία - Γαλλία

αγωνιστική

Ισραήλ - ΓερμανίαΣλοβενία - Ρωσία

Ομάδα 1 - Ιταλία Ομάδα 2 - Γαλλία

Σουηδία - Ελλάδα Κροατία - Ισπανία

αγωνιστική

Λιθουανία - Ιταλία Φιλανδία - Γαλλία

Ισραήλ - ΕλλάδαΣλοβενία - Ισπανία

Ομάδα 1 - ΣουηδίαΟμάδα 2 - Κροατία

αγωνιστική

Γερμανία - ΕλλάδαΡωσία - Ισπανία

Λιθουανία - ΣουηδίαΦιλανδία - Κροατία

Ισραήλ - Ομάδα 1 Σλοβενία - Ομάδα 2

αγωνιστική

Ιταλία - Σουηδία Γαλλία - Κροατία

Γερμανία - Ομάδα 1 Ρωσία - Ομάδα 2

Λιθουανία - ΙσραήλΦιλανδία - Σλοβενία

  • Από κάθε όμιλο προκρίνονται στην επόμενο φάση οι τέσσερις πρώτες ομάδες. Στη συνέχεια θα παίξουν χιαστί η 1η του Α ομίλου με την 4η του Β, η 2η του Α με την 3η του Β, η 1η του Β με την 4η του Α και η 2η του Β με την 3η του Α. Οι νικήτριες ομάδες προκρίνονται στην ημιτελική φάση και στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Ατλάντα.
Με Ισπανία οι έφηβοι

Στον Δ όμιλο του 5ου Παγκόσμιου Πρωταθλήματος, (12 - 22/7) με αντιπάλους κατά σειρά, το Πουέρτο Ρίκο, την Αγκόλα και την Ισπανία, κληρώθηκε η εθνική ομάδα μπάσκετ των εφήβων.

Α όμιλος: Ασία 2, Βενεζουέλα, Λιθουανία, Κροατία.

Β όμιλος: Νιγηρία, Ασία 1, Αργεντινή, Γαλλία.

Γ όμιλος: Ασία 3, Αυστραλία, ΗΠΑ, Ιταλία.

Δ όμιλος: Αγκόλα, Πουέρτο Ρίκο, Ελλάδα, Ισπανία.

  • Οι αγώνες θα φιλοξενηθούν στη Θεσσαλονίκη, την Πάτρα, τη Λάρισα και τη Λαμία. Η απόφαση για τον όμιλο που θα φιλοξενήσει η κάθε μια, θα παρθεί αργότερα από την ελληνική ομοσπονδία μπάσκετ.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ