Τρίτη 31 Γενάρη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΝΟΜΟΣ ΓΙΑΝΝΙΝΩΝ
Πλήρης εγκατάλειψη των ακριτικών περιοχών

Την πραγματικότητα της ανάλγητης κοινωνικά πολιτικής του δικομματισμού, διαπίστωσαν οι βουλευτές του ΚΚΕ, Σπ. Στριφτάρης και Γερ. Αραβανής, κατά την πολυήμερη περιοδεία τους στο νομό

Την πραγματικότητα μιας ανάλγητης κοινωνικά και γενικά απαράδεκτης αντιλαϊκής πολιτικής, που αποτυπώνεται στην περίπτωση του νομού Γιαννίνων, υπογράμμισαν χτες σε συνέντευξη Τύπου, που έδωσαν στα γραφεία της ΝΕ Γιαννίνων οι βουλευτές του ΚΚΕ, Σπύρος Στριφτάρης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ, και Γεράσιμος Αραβανής, μέλος της ΚΕ, που επί 5 μέρες περιοδεύουν στο νομό.

"Είχαμε την οδυνηρή εμπειρία της εφαρμογής μιας ανάλγητης πολιτικής εγκατάλειψης της περιοχής, τόνισαν οι βουλευτές. Κι αυτό, πρόσθεσαν, παρά τις μεγάλες παραγωγικές δυνατότητες που υπάρχουν στην περιοχή, που μπορούσαν, και πρέπει, να εξασφαλίζουν τουλάχιστον μια ανεκτή διαβίωση και παραμονή των κατοίκων των παραμεθόριων περιοχών στο νομό Γιαννίνων". Δυστυχώς, είπε ο Σπ. Στριφτάρης,κατά την επικοινωνία μας με τους κατοίκους, διαπιστώσαμε ότι η μόνη "εστία ζωής" στο νομό είναι η πόλη των Γιαννίνων και η γύρω περιοχή, ενώ η υπόλοιπη περιοχή μέχρι τα σύνορα ερημώνεται. Οι επαρχίες Πωγωνίου, Κόνιτσας, Δωδώνης και Μετσόβου - με εξαίρεση την ομώνυμη πόλη - ερήμωσαν από την εγκατάλειψη και είναι ζήτημα αν έχουν ζωή για τα επόμενα, όχι μακρινά, χρόνια... Υπάρχουν δεκάδες εγκαταλειμμένα χωριά με ηλικιωμένους κατοίκους, που βρίσκονται στο έλεος της μοίρας, με τεράστια προβλήματα απομόνωσης, χωρίς προστασία, χωρίς τις στοιχειωδέστερες συνθήκες διαβίωσης. Κι όμως, εξήγησαν οι βουλευτές του ΚΚΕ, υπάρχουν δυνατότητες με την κτηνοτροφία και τις καλλιέργειες, αλλά με την πολιτική της Ευρωπαϊκής Ενωσης, που ακολουθείται από τις κυβερνήσεις του δικομματισμού, δεν είναι δυνατόν να υπάρξει διέξοδος. Το ΚΚΕ, ακριβώς γι' αυτό το λόγο προτείνει άλλη πολιτική, που να αξιοποιεί τις δυνατότητες της περιοχής, πέρα από τα μεγάλα έργα, βέβαια, από τα οποία δεν πρέπει να μείνει έξω η Ηπειρος.

Οι βουλευτές του ΚΚΕ υπογράμμισαν πως στην περίπτωση του νομού Γιαννίνων αποκαλύπτεται και η υποκρισία όσων μιλούν για τους ακρίτες, αφού στην πραγματικότητα τους έχουν εγκαταλείψει. Πάντως, εκτίμησε ο Γερ. Αραβανής, όπως προκύπτει από τις συζητήσεις με τους κατοίκους και με εκπροσώπους δεκάδων μαζικών φορέων, δημάρχους και κοινοτάρχες, η κατάσταση έχει φθάσει στο απροχώρητο και οι κάτοικοι της περιοχής πέρα από την απογοήτευση και την αγανάκτηση διαμορφώνουν και άλλες διαθέσεις αγωνιστικές, διαθέσεις αντίστασης. Ετσι, η προοπτική ανάπτυξης του μαζικού λαϊκού κινήματος είναι πολύ καλή, καθώς κατανοείται πως δε γίνεται τίποτα παρά μόνον με τον αγώνα.Η περιοδεία του κλιμακίου του ΚΚΕ, που γίνεται στα πλαίσια της πανεξόρμησης του Κόμματος για επικοινωνία με τους εργαζόμενους και ενημέρωση, συνεχίζεται και στις επόμενες μέρες στο νομό Γιαννίνων με το βουλευτή του Κόμματος Γερ. Αραβανή.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ