Τρίτη 31 Γενάρη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Στερνό αντίο στον σ. Κ. Λίτσα

Στην τελευταία του κατοικία, στο νεκροταφείο Αμαρουσίου, συνόδευσαν χτες τον παλαίμαχο κομμουνιστή Κώστα Λίτσα οι συγγενείς και σύντροφοί του. Βαθιά η θλίψη όλων που το ΚΚΕ αποχωρίζεται έναν ακόμη σεμνό και ακούραστο αγωνιστή που ήξερε καλά να κρατά τη φλόγα του αγώνα ζωντανή. Στο ύστατο ταξίδι του ο Κώστας Λίτσας δε θα είναι μόνος. Θα έχει μαζί του τον καθημερινό του σύντροφο το "Ρ", ένα φύλλο του οποίου εναπέθεσαν στη σορό του νέοι της ΚΝΕ.

Το στερνό αντίο εκ μέρους της ΚΕ του ΚΚΕ απηύθυνε ο Μ. Μαφιλης. "Ξεπροβοδίζουμε, είπε, έναν ακόμη σεμνό, πρωτοπόρο αγωνιστή. Εναν από τους πολλούς που έφυγαν αφήνοντας δυσαναπλήρωτο κενό στις πρώτες γραμμές του Κόμματός μας. Τον σύντροφο Λίτσα που με την υπερπενηντάχρονη ακούραστη δράση του λάμπρυνε το λαϊκό κίνημα, τίμησε το Κόμμα που τον ανέδειξε σε ένα από τα πρώτα στελέχη του. Τον εργάτη, που συνειδητοποίησε βαθιά το σκοπό, την ιστορική αποστολή της τάξης του. Τον κομμουνιστή, που ποτέ δε ζήτησε, αλλά πάντα μοχθούσε για να δώσει".

"Αποχαιρετούμε τον κομμουνιστή που με τη ζωή του πραγμάτωσε αυτόν τον τίτλο. Πώς μπορεί να ξεχάσει κανείς, ότι ακόμα και όταν ήταν άρρωστος έσπευσε στο κτίριο της ΚΕ του ΚΚΕ για να βοηθήσει στη διάσωση του ιστορικού αρχείου", τόνισε στον επικήδειό του ο Σωτήρης Καραγιάννης, εκ μέρους της ΚΟΒ Κυψέλης, μέλος της οποίας ήταν ο Κ. Λίτσας.

Υστατο χαιρετισμό απηύθυναν και οι εκπρόσωποι του παραρτήματος ΠΕΑΕΑ Αμαρουσίου, της Εθνικοτοπικής Ικαριωτών του ΚΚΕ και της Πανελλήνιας Ενωσης Επαναπατρισθέντων Πολιτικών Προσφύγων, σημειώνοντας όλοι ότι ο σπόρος που έσπειρε ο Κ. Λίτσας, με τη σοσιαλιστική αντιστασιακή του δράση, θα ανθίσει.Στην κηδεία παραβρέθηκε αντιπροσωπεία της ΚΕ του ΚΚΕ, ενώ στεφάνια κατέθεσαν η ΚΕ του ΚΚΕ, η ΚΟ Αμαρουσίου, η ΚΟ Ν. Κυψέλης, η ΚΟ Κυψέλης, η Εθνικοτοπική Ικαριωτών του ΚΚΕ και τα Παραρτήματα της ΠΕΑΕΑ Κυψέλης και Αμαρουσίου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ