Τρίτη 31 Γενάρη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Η εκδίκηση είναι... του Μάρλον Μπράντο

"Εκδίκηση", ζητά απόψε ο Μάρλον Μπράντο, σε ένα από τα καλύτερα γουέστερν, στο οποίο δεν είναι μόνο πρωταγωνιστής, αλλά και σκηνοθέτης. "Η εκδίκηση είναι δική μου", είναι η καλύτερη ταινία του αποψινού προγράμματος, ενώ ξεχωρίζει και μια από τις πιο σημαντικές ταινίες του ρεαλιστή δημιουργού Ερμάνο Ολμι, "Η περίσταση".

Για πρώτη και μοναδική φορά ο Μάρλον Μπράντο δοκίμασε το σκηνοθετικό του ταλέντο, φτιάχνοντας ένα θαυμάσιο ψυχολογικό γουέστερν, γύρω από το κλασικό θέμα της προδοσίας και της εκδίκησης. Το "Η εκδίκηση είναι δική μου",είναι μια ατμοσφαιρική μπαλάντα της Αγριας Δύσης, με κεντρικό μοτίβο τη δίψα ενός ανθρώπου για εκδίκηση. Κεντρικό πρόσωπο είναι ο Τζόνι Ρίο, που προδίδεται από τον καλύτερό του φίλο και βρίσκεται για πέντε χρόνια στη φυλακή. Οταν θα καταφέρει ν' αποδράσει, θα αναζητήσει απεγνωσμένα να βρει το φίλο του, ζητώντας να πάρει εκδίκηση. Ο πρώην σύντροφός του είναι τώρα ένας ευυπόληπτος σερίφης σε μια μικρή πόλη του Γουέστ και παντρεμένος με μια Μεξικάνα. Ο Τζόνι Ρίο θα προσπαθήσει να πάρει εκδίκηση, βάζοντας σαν στόχο την όμορφη κόρη της Μεξικάνας την οποία ο σερίφης έχει πάρει υπό την προστασία του. Δίπλα στον Μάρλον Μπράντο παίζουν οι Καρλ Μάλντεν, Κάτι Γιουράντο, Πίνα Πέλισερ και Μπεν Τζόνσον. (ΑΝΤΕΝΝΑ 00.15)

Η επικοινωνία του ανθρώπου με τη φύση και η βαθμιαία αποκάλυψη του εσωτερικού πνευματικού και ψυχικού κόσμου του ανθρώπου διαγράφεται μέσα από την ταινία του Ερμάνο Ολμι, "Η περίσταση".Ενα μεσόκοπος άνδρας όταν αισθάνεται ότι κινδυνεύει να χάσει τη δουλιά του καταφεύγει στη φάρμα του, αναζητώντας ασφάλεια και ελπίδα για την υπόλοιπη ζωή του. Πολλά πράγματα, θα αλλάξουν όταν η γυναίκα του χωρίς να το θέλει, θα χτυπήσει με το αυτοκίνητό της έναν νεαρό ποδηλάτη. Παίζουν οι Αντα Σαβέλι, Γκαετάνο Πόρο και Ραφαέλα Μπιάνκι. (ΕΤ-1, 22.25)


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ