Παρασκευή 10 Φλεβάρη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΜΙΚΡΟΜΕΓΑΛΑ

ΤΕΛΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ: Λήγει σήμερα η προθεσμία για την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας των οχημάτων και για την προμήθεια του ειδικού σήματος για το 1995. Το υπουργείο Οικονομικών, με ανακοίνωσή του, προειδοποιεί τους κατόχους οχημάτων ότι δε θα υπάρξει άλλη παράταση. Οσοι μέχρι σήμερα δεν έχουν αγοράσει το ειδικό σήμα, θα αναγκαστούν να πληρώσουν τα τσουχτερά πρόστιμα και θα τους αφαιρούνται οι πινακίδες και η άδεια κυκλοφορίας του οχήματος.

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΟΒΙΟΤΕΧΝΕΣ -ΕΜΠΟΡΟΙ: Συγκέντρωση - συζήτηση για τα προβλήματα των επαγγελματοβιοτεχνών (φορολογικό, επαγγελματική στέγη, πολυκαταστήματα κ.λπ.) διοργανώνει η ΚΟ Επαγγελματοβιοτεχνών της ΝΕ Τρικάλων του ΚΚΕ. Η συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 15 Φλεβάρη και ώρα 7 μ.μ., στην αίθουσα των ΕΒΕ (Απόλλωνος 8). Ομιλητής θα είναι το μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, Χρήστος Κορτζίδης.

ΔΑΝΕΙΑ ΣΕ ΜΜΕ: Επιδοτούμενα δάνεια προς τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και κατά προτίμηση σε όσες δεν απασχολούν περισσότερα από 250 άτομα, με βασική προϋπόθεση τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, χορηγεί η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕΠ), μέσω συμβεβλημένων με αυτή τραπεζών. Σύμφωνα με χτεσινή ανακοίνωση του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Αθήνας (ΒΕΑ), η επιδότηση του επιτοκίου είναι 2% ετησίως επί μία πενταετία και για ανώτατο ποσό δανείου 30 εκατ. ECU ανά δημιουργούμενη θέση εργασίας. Οι αιτήσεις για τα εν λόγω δάνεια πρέπει να έχουν παραληφθεί από τις ενδιάμεσες τράπεζες πριν την 31η Ιούλη 1995 και οι αιτούντες θα πρέπει να διευκρινίζουν και να δικαιολογούν τον αριθμό των θέσεων εργασίας που θα δημιουργήσουν έως την 31η Δεκέμβρη 1996.Για περισσότερες πληροφορίες και υποβολή αιτήσεων, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στις τράπεζες: ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΕΤΕΒΑ, ΠΙΣΤΕΩΣ, ΑΤΕ, MIDLAND, BANK NATIONAL DE PARIS (BNP), SOCIETE GENERAL.

ΒΕΝΖΙΝΟΠΩΛΕΣ: Με διακοπή της συνεργασίας που έχουν οι βενζινοπώλες με πιστωτικές κάρτες, απειλεί η Ομοσπονδία Βενζινοπωλών Ελλάδος (ΟΒΕ), σε περίπτωση που οι τράπεζες προχωρήσουν αυθαίρετα σε αύξηση του ποσοστού προμήθειας των πιστωτικών καρτών πάνω από 1% που ίσχυε μέχρι σήμερα. Αυτό προκύπτει από χτεσινή ανακοίνωση της Ομοσπονδίας, μετά από συνάντηση που πραγματοποίησε με εκπροσώπους της Εμπορικής Τράπεζας, της Εθνικής Τράπεζας, της Τράπεζας Πίστεως και DINERS CLUB και η οποία δεν κατέληξε σε ουσιαστική συμφωνία μεταξύ των δύο πλευρών. Το ΔΣ της Ομοσπονδίας σε παλαιότερη συνεδρίασή του αποφάσισε ομόφωνα να μη δεχτεί σε καμία περίπτωση την αύξηση του ποσοστού προμήθειας των πιστωτικών καρτών από 1% σε 2%.Σε περίπτωση που γίνει αυτό, η Ομοσπονδία συνιστά στα μέλη της τη διακοπή συνεργασίας με οποιαδήποτε πιστωτική κάρτα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ