Τετάρτη 15 Φλεβάρη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΓΣΕΕ
ΝΑΙ στον οικονομικό στραγγαλισμό των σωματείων!

Πρωτοφανής προκλητική απόφαση με ευθύνη των επικεφαλής της ΠΑΣΚΕ, της ΔΑΚΕ και του "ΣΥΝ"! Απέρριψαν ακόμα και πρόταση της ΕΣΑΚ να μεταφερθούν κονδύλια από την ενίσχυση του ταμείου των εργατοπατέρων στην ενίσχυση των πρωτοβάθμιων συνδικάτων! Λύνουν τα χέρια του υπουργείου Εργασίας και της Εργατικής Εστίας!

Προτιμότερο είναι να επιδοτείται το Ταμείο Εργατοπατέρων, παρά τα πρωτοβάθμια σωματεία, από τα κονδύλια της Εργατικής Εστίας!Αυτή είναι η γνώμη των επικεφαλής της ΠΑΣΚΕ, της ΔΑΚΕ και του "ΣΥΝ", όπως εκφράστηκε στη χτεσινή συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΓΣΕΕ, όταν από την πλευρά της ΕΣΑΚ τέθηκε το ζήτημα της επιβίωσης των πρωτοβάθμιων σωματείων, μετά την αναμενόμενη απόφαση της Εργατικής Εστίας να τα αποκλείσει από τη χρηματοδότηση των συνδικάτων.

Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Εκτελεστικής Επιτροπής, καταψηφίστηκε από τους εκπροσώπους των παρατάξεων ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ - "Αυτόνομη Παρέμβαση", χωρίς διαφοροποιήσεις, η πρόταση της ΕΣΑΚ για μεταφορά του κονδυλίου των περίπου 2 δισ. με το οποίο επιχορηγεί η Εργατική Εστία το Ταμείο Εργατικών Στελεχών (εργατοπατέρων), στη χρηματοδότηση των πρωτοβάθμιων σωματείων.Η λογική κάτω από την οποία οι εκπρόσωποι των τριών παρατάξεων "προσυπογράψανε" την απόφαση οικονομικού στραγγαλισμού των πρωτοβάθμιων σωματείων, είναι η αποδοχή των ισχυρισμών του Οργανισμού Εργατικής Εστίας, σχετικά με το ότι "δεν υπάρχουν χρήματα" στα ταμεία του Οργανισμού. Ετσι αποφάσισαν - ουσιαστικά - πως τα κονδύλια για την επιδότηση των συνδικάτων, θα διατεθούν αποκλειστικά στη ΓΣΕΕ, τις δευτεροβάθμιες οργανώσεις και τα Εργατικά Κέντρα.

Η απόφαση της πλειοψηφίας της διοίκησης της ΓΣΕΕ, έχει σοβαρότατες πλέον επιπτώσεις, αφού νομιμοποιεί το υπουργείο Εργασίας, εάν αποφασίσει να ακολουθήσει αντίστοιχη πρακτική. Υπενθυμίζουμε ότι σύμφωνα με την παράγραφο 7 του άρθρου 5 του Ν. 2224/94 (νόμος Γιαννόπουλου), "πρωτοβάθμιες συνδικαλιστικές οργανώσεις, εφόσον έχουν τουλάχιστον 500 μέλη, είναι δυνατόν να επιχορηγούνται έπειτα από αίτησή τους και προηγούμενη γνώμη της ΓΣΕΕ". Στην προκειμένη περίπτωση η "προηγούμενη γνώμη" της Συνομοσπονδίας είναι αρνητική..!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ