Παρασκευή 24 Φλεβάρη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΜΙΚΡΟΜΕΓΑΛΑ

ΔΕΗ: Νέα μονάδα εξυπηρέτησης πελατών της ΔΕΗ με την επωνυμία "Πρακτορείο Κεραμικού" τίθεται σε λειτουργία από 1.3.95. Σύμφωνα με τη χτεσινή ανακοίνωση της ΔΕΗ που αφορά τους πελάτες που απευθύνονταν μέχρι σήμερα στο Πρακτορείο Αθηνών (Αριστείδου 5), θα μπορούν να εξυπηρετούνται στο νέο πρακτορείο, στη συμβολή των δρόμων Μυλλέρου 11 και Αγησιλάου (πίσω από το ΙΚΑ στην οδό Πειραιώς). Στο πρακτορείο υπάγονται οι καταναλωτές που κατοικούν στις οδούς: Λ. Κηφισού, Π. Ράλλη, Αγ. Αννης, Σαλαμινίας, Π. Ράλλη- Κωνσταντινουπόλεως, Χαμοστέρνας, Π. Τσαλδάρη, Κλειτομήδους, Καλλιρρόης, Μιρτζέφσκι, Αποστόλου Παύλου, Ερμού, Πειραιώς, Μενάνδρου, Λιοσίων, Λ. Κηφισού. Λόγω της δημιουργίας του πρακτορείου, προειδοποιούνται οι καταναλωτές ότι θα προκύψει απόκλιση από τις συνήθεις ημερομηνίες καταμέτρησης και αποστολής των λογαριασμών για το δίμηνο Μάρτη - Απρίλη 1995.

ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ: Το εφάπαξ πρόσθετου ειδικού τέλους αυτοκινήτων (ΕΠΕΤ) δεν υπάγεται στο ΦΠΑ και δεν αποτελεί διαμορφωτικό στοιχείο της φορολογητέας αξίας. Αυτό προκύπτει από την κοινοποίηση γνωμοδότησης του Νομικού Συμβουλίου του κράτους που δόθηκε χτες στη δημοσιότητα, στην οποία διευκρινίζεται ότι το τέλος είτε καταβάλλεται ταυτόχρονα με τις λοιπές φορολογικές επιβαρύνσεις, είτε με επιλογή του ενδιαφερομένου μετά το στάδιο του εκτελωνισμού, δεν αφορά διαδικασία της εισαγωγής αλλά διαδικασία ταξινόμησης του αυτοκινήτου στο υπουργείο Μεταφορών.Ο χρόνος ταξινόμησης του αυτοκινήτου στο υπουργείο θεωρείται κρίσιμος για τον καθορισμό του χρόνου δημιουργίας της φορολογικής υποχρέωσης και τον προσδιορισμό των δασμών και φόρων κλπ. που περιλαμβάνονται στη φορολογητέα αξία και υπάγονται στο ΦΠΑ.

ΕΞΑΓΩΓΕΙΣ: Συνεδριάζει τη Δευτέρα 27 Φλεβάρη 1995 το Συμβούλιο Εξαγωγών στο κτίριο του Οργανισμού Προώθησης Εξαγωγών, με τη συμμετοχή 60 και πλέον εκπροσώπων των παραγωγικών τάξεων και φορέων του εξαγωγικού κόσμου. Στόχος του συμβουλίου, που συγκαλείται υπό την προεδρία του υφυπουργού Εθνικής Οικονομίας Ι. Ανθόπουλου και την έναρξή του θα κηρύξει ο υπουργός Γ. Παπαντωνίου, είναι "η δημιουργία μόνιμων δεσμών συνεργασίας κράτους και ιδιωτικής πρωτοβουλίας και η ενίσχυση του εξωτερικού εμπορίου" καθώς και ο επαναπροσδιορισμός της εξαγωγικής πολιτικής που προωθείται, με την αναβάθμιση του ρόλου των Εμπορικών Ακολούθων.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ: Την κατάρτιση ενός συνολικού προγράμματος ανάπτυξης και υποστήριξης της ελληνικής επιχειρηματικής δραστηριότητας στις χώρες της βαλκανικής και Ανατολικής Ευρώπης και της περιοχής του Εύξεινου Πόντου προωθεί το υπουργείο Εθνικής Οικονομίας. Το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει τους επιχειρηματικούς στόχους της χώρας, κατά κλάδους, τομείς και περιοχές οικονομικών δραστηριοτήτων, καθώς και τα μέσα υποστήριξης για την επίτευξη των συγκεκριμένων στόχων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ