Σάββατο 25 Φλεβάρη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΓΣ ΑΔΕΔΥ
Είπαν "όχι" στους αγώνες

Απορρίφθηκε το πρόγραμμα δράσης για συγκεκριμένα αιτήματα, που κατέθεσε η "Δημοσιοϋπαλληλική Ενότητα"

Η ουσιαστική άρνηση της πλειοψηφίας της διοίκησης της ΑΔΕΔΥ να δώσει αγωνιστική διέξοδο στα οξυμένα προβλήματα των δημοσίων υπαλλήλων στιγμάτισε τη χτεσινή συνεδρίαση του Γενικού Συμβουλίου της. Η μόνη απόφαση που πάρθηκε, με ευθύνη των παρατάξεων ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ - "ΣΥΝ" που έχουν την πλειοψηφία, ήταν να γίνουν γενικά και αόριστα ενημερωτικές περιοδείες στους χώρους δουλιάς.

Θέματα της χτεσινής συνεδρίασης ήταν η άσχημη κατάσταση των δημοσίων υπαλλήλων, τα προβλήματα που απορρέουν από τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση, η θεσμοθέτηση ελεύθερων συλλογικών συμβάσεων εργασίας και τα προβλήματα με το ενιαίο μισθολόγιο. Και οι τρεις παρατάξεις επιδόθηκαν σε μια γενικόλογη συζήτηση για να καταψηφίσουν τελικά τις συγκεκριμένες προτάσεις και το πρόγραμμα δράσης που κατέθεσε η "Δημοσιοϋπαλληλική Ενότητα".

Οι προτάσεις της ΔΕ ήταν: Αυξήσεις 30% στους βασικούς μισθούς άμεσα. Νομοθετική κατοχύρωση γνήσιας ΑΤΑ. Αύξηση των οικογενειακών και για ανθυγιεινή εργασία επιδομάτων, καθώς και ενσωμάτωσή τους στους βασικούς μισθούς. Επικύρωση της 151 Διεθνούς Σύμβασης Εργασίας και θεσμοθέτηση ελεύθερων συλλογικών διαπραγματεύσεων χωρίς περιορισμούς. Κατάργηση των αντιασφαλιστικών νόμων. Τιμαριθμοποίηση της φορολογικής κλίμακας με αύξηση του αφορολόγητου ορίου για τους μισθωτούς.

Η "Δημοσιοϋπαλληλική Ενότητα" πρότεινε επίσης συγκεκριμένο πρόγραμμα δράσης που περιλαμβάνει: Ενημερωτικές περιοδείες με χρονικό πλαίσιο 15 ημερών. Σύγκληση μέσα σε 15 μέρες εκ νέου του Γενικού Συμβουλίου με συγκεκριμένη πρόταση για απεργιακές κινητοποιήσεις.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ