Σάββατο 25 Φλεβάρη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΟΙΚΟΔΟΜΟΙ
Ξανά στους δρόμους, την 1η Μάρτη

Πανελλαδική απεργία του κλάδου, με απόφαση της Ομοσπονδίας Οικοδόμων. Ζητούν άμεσα λύσεις στο πρόβλημα της ανεργίας, παλεύουν για διεύρυνση ασφαλιστικών κατακτήσεων

Πανελλαδική 24ωρη απεργία και συγκέντρωση στην πλατεία Κάνιγγος στις 9.30 το πρωί, πραγματοποιούν την Τετάρτη 1η Μάρτη οι οικοδόμοι. Αγωνίζονται για την υπεράσπιση και διεύρυνση των εργατικών και ασφαλιστικών τους κατακτήσεων, ενάντια στη σκληρή λιτότητα και την όξυνση της ανεργίας, καθώς και για την υπογραφή ικανοποιητικής κλαδικής ΣΣΕ με ανθρώπινες αυξήσεις.

Οι οικοδόμοι, όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση της Ομοσπονδίας Οικοδόμων,κάνοντας πράξη τις ομόφωνες σε ταξική αγωνιστική κατεύθυνση, αποφάσεις του πρόσφατου συνεδρίου, παλεύουν για να μην περάσει η κατάργηση των ασφαλιστικών εργοδοτικών εισφορών για τους νέους, για να υπερασπίσουν το νέο τρόπο ασφάλισης των οικοδόμων στις ιδιωτικές οικοδομές καλώντας την κυβέρνηση να μην ενδώσει στις απαιτήσεις των εργολάβων.

Ο κλάδος αντιδρά παράλληλα στις προθέσεις κυβέρνησης και ευρωεργολάβων να χρησιμοποιήσουν εργάτες τρίτων χωρών στα μεγάλα έργα, με άθλια μεροκάματα και σε συνθήκες μεσαίωνα. Ενα ακόμα μέτωπο του αγώνα, είναι αυτό του Επικουρικού Ταμείου. Ζητούν από τη διοίκηση του Ταμείου να προχωρήσει στην αναθεώρηση των παράνομα εκδοθέντων συνταξιοδοτικών αποφάσεων, και να αποδοθούν αυτά που οφείλονται στους συνταξιούχους.

Με βάση τα παραπάνω οι οικοδόμοι καταθέτουν συγκεκριμένες προτάσεις: Να παρθούν μέτρα για την κατοικία άμεσα. Να γίνουν τα μεγάλα έργα με διαφανείς διαδικασίες και σωστό προγραμματισμό. Κατάργηση των αντιασφαλιστικών νόμων της ΝΔ και επαναφορά της κατώτερης σύνταξης στα 20 ημερομίσθια του ανειδίκευτου εργάτη. Σύνταξη στα 55 για τα βαρέα επαγγέλματα και στα 60 γενικά, ένταξη στα βαρέα όλων των ειδικοτήτων. Νομοθετική κατοχύρωση του 7ωρου - 35ωρου. Μέτρα κατά της "μαύρης εργασίας". Αναγνώριση και διανομή των υπέρ αγνώστων ενσήμων.

  • Με ανακοίνωσή του το Συνδικάτο Ξύλου καλεί τα μέλη του να συμμετέχουν μαζικά και αγωνιστικά στην απεργία που κήρυξε η Ομοσπονδία των Οικοδόμων.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ