Σάββατο 25 Φλεβάρη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Ανεργοι 400 ναυτεργάτες!

Με Προεδρικό Διάταγμα, ο υπουργός Ε. Ναυτιλίας, Γ. Κατσιφάρας, μειώνει κατά 35% τα μέλη των πληρωμάτων ρυμουλκών. Υλοποιεί εντολή των πλοιοκτητών. Θέτει σε κίνδυνο ζωές, καταγγέλλουν οι ναυτεργάτες!

Πάνω από 400 ναυτεργάτες μένουν άνεργοι, με απόφαση του υπουργού Εμπορικής Ναυτιλίας, Γιώργου Κατσιφάρα!Με Προεδρικό Διάταγμα που συνέταξε απροειδοποίητα και ήδη έχει καταθέσει στο Συμβούλιο της Επικρατείας προς επικύρωση, μειώνει κατά 35% τις συνθέσεις των πληρωμάτων που υπηρετούν στα ρυμουλκά και στα ναυαγοσωστικά ρυμουλκά της χώρας! Ο υπουργός προώθησε το Προεδρικό Διάταγμα, επειδή από το 1989 εκκρεμούσε σχετική εισήγηση των πλοιοκτητών ρυμουλκών και όπως φαίνεται ήταν "ανοιχτός λογαριασμός"... Παράλληλα, η μείωση των πληρωμάτων στα ρυμουλκά θέτει σε κίνδυνο ζωές, γιατί αυξάνει την επικινδυνότητα των πλοίων αυτών τα οποία στη συντριπτική τους πλειοψηφία είναι "πανάρχαια"!

Η τυφλή υπακοή του Γ. Κατσιφάρα στις εντολές των πλοιοκτητών επιβεβαιώθηκε, όταν ο ίδιος ομολόγησε προς τους εκπροσώπους της Ενωσης Πληρωμάτων Ρυμουλκών κατά την προχτεσινή τους συνάντηση, ότι η απόφασή του δεν πάρθηκε με βάση κάποιο τεχνικό στοιχείο και το κυριότερο ότι δεν έχει υπόψη του την ηλικία των σκαφών! Μάλιστα, ο υπουργός δεσμεύτηκε να "παγώσει" την επικύρωση του ΠΔ για 15 μέρες, ώστε το σωματείο να του προσκομίσει τα στοιχεία για την ηλικία των σκαφών.

Ο πρόεδρος της Ενωσης Δημήτρης Δρίτσας επισήμανε σχετικά: "Από την τελική απάντηση του υπουργού θα εξαρτηθεί, αν θα υλοποιήσουμε την απόφασή μας για απεργιακές κινητοποιήσεις. Αποκλείεται να λειτουργήσει ρυμουλκό με μειωμένο πλήρωμα, γιατί γίνεται επικίνδυνο. Θέτει σε κίνδυνο τη ζωή των μελών του πληρώματος που θα απομείνουν, αλλά σε κίνδυνο μπαίνει και το πλοίο, το οποίο θα ρυμουλκεί. Για παράδειγμα, οι ναυτεργάτες των ρυμουλκών, ανάλογα με την περίσταση μπορεί να δουλεύουν και επί δυο μέρες συνέχεια. Αν μειωθεί το πλήρωμα, η κόπωση θα είναι μεγαλύτερη και όπως η συντριπτική πλειοψηφία των ρυμουλκών είναι πάνω από 35 ετών, η πιθανότητα ατυχήματος αυξάνεται κατακόρυφα". Η Ενωση Πληρωμάτων Ρυμουλκών με ανακοίνωσή της καταγγέλλει τον υπουργό γιατί εξυπηρετεί αποκλειστικά τους πλοιοκτήτες και επισημαίνει: "Ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας επιδεικτικά αγνοεί κάθε αίτημα των εργαζομένων, ενώ τα αιτήματα των πλοιοκτητών σπεύδει να τα ικανοποιήσει ασυζητητί".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ