Τρίτη 7 Φλεβάρη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Ταξιδεύοντας στην Αφρική

Ενδιαφέρουσες και συμπαθητικές οι ταινίες που προβάλλουν σήμερα τα κανάλια. Αλλωστε υπάρχει ο Λόρες Ολίβιε που σκηνοθέτησε και πρωταγωνιστεί στις "Τρεις αδελφές", αλλά και "Η βασίλισσα της Αφρικής", Κάθριν Χέμπορν, που μαζί τον Χάμφρεϊ Μπόγκαρτ θα διασχίσουν με ένα σαπιοκάραβο, ένα ποτάμι του Κονγκό. Από το σημερινό πρόγραμμα ξεχωρίζουν επίσης η ταινία τρόμου του Τζορτζ Ρομέρο "Η νύχτα των ζωντανών νεκρών" και η αμερικανική ταινία του Μάικλ Λίντσεϊ Χογκ "Το αντικείμενο της ομορφιάς", που ξεχωρίζει κυρίως γιατί πρωταγωνιστούν ο Τζον Μάλκοβιτς και η Αντι Μακ Ντάουελ.

Ας ξεκινήσουμε με την κλασική ταινία του Τζον Χιούστον "Η βασίλισσα της Αφρικής",μια ταινία με χιούμορ, θέαμα και εξαιρετικές ερμηνείες από τον Χέμπορν και τον Μπόγκαρτ. Αυτή είναι η γεροντοκόρη και εκείνος ο αλκοολικός τυχοδιώκτης. Με τη δύναμη που θα τους δώσει ο έρωτάς τους, θα διασχίσουν κατά τη διάρκεια του Α' Παγκόσμιου Πολέμου, με ένα σαπιοκάραβο, ένα ποτάμι του Κονγκό (ΑΝΤΕΝΝ. 01.15)

Ο μεγάλος Αγγλος ηθοποιός Λόρενς Ολίβιε μετέφερε στην οθόνη το έργο του Τσέχοφ "Οι τρεις αδελφές".Μέσα από εξαιρετικές ερμηνείες, η ταινία σκιαγραφεί τις τρεις αδελφές, που σε μια επαρχιακή πόλη της Ρωσίας του 1900, αναπολούν την κοσμική ζωή της Μόσχας. Εκτός από τον Ολίβιε, πρωταγωνιστούν οι Αλαν Μπέιτς, Ντέρεκ Τζάκομπι και Ρόναλντ Πίκαπ (ΕΤ-1 22.20).

Για θεατές με γερά νεύρα είναι η ασπρόμαυρη ταινία τρόμου του Τζορτζ Ρομέρο "Η νύχτα των ζωντανών νεκρών".Ανθρωποφάγα ζόμπι σκορπούν τον τρόμο και το θάνατο. Παίζουν οι Ντούαν Τζονς και Τζούντιθ Ο' Ντέα (ΕΤ-323.15).

Τέλος, ο Τζον Μάλκοβιτς και η Αντι Μακ Ντάουελ ερμηνεύουν στην ταινία του Χογκ "Το αντικείμενο της ομορφιάς",το ζευγάρι των Αμερικανών που χωρίς να έχουν την οικονομική ευχέρεια κάνουν μια έντονη κοσμική ζωή. Για να "ισορροπήσουν" τη ζωή τους με τα οικονομικά τους, αποφασίζουν να κάνουν με ασφαλιστική απάτη, με κάποιο γλυπτό που έχουν στην κατοχή τους. Η "απάτη", όμως, αυτή θα αποβεί μοιραία και για τη σχέση τους (ΣΤΑΡ 21.30).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ