Παρασκευή 10 Φλεβάρη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
"Οράματα" λιτότητας

Με μειωμένα κατά 50%, σε σχέση με τα περσινά κονδύλια,πλην όμως, με... "μεγάλα σχέδια", θα πραγματοποιηθεί φέτος το Φεστιβάλ Αθηνών,του οποίου ο προγραμματισμός ανακοινώθηκε χτες. Αντί των περσινών 2 δισ. ο φετινός προϋπολογισμός μόλις φθάνει το 1 δισ.,ακολουθώντας κι αυτός τη γενικότερη πολιτική λιτότητας. Σύμφωνα με τον υπουργό Τουρισμού, Δ. Λιβανό, ο μη μειωμένος αριθμός των εκδηλώσεων οφείλεται σε παραχωρήσεις (σ.σ. ενοικιάσεις) του Ηρωδείου και Λυκαβηττού, αλλά και στην πολιτική του υπουργείου "να κρατήσει τουρίστες στην Αθήνα" (!). Στο Ηρώδειο θα φιλοξενηθούν νέα είδη εκδηλώσεων, όπως τον Γκόραν Μπρέγκοβιτς,γιορτή Ελληνικής Δημοτικής Παράδοσης με την Δόμνα Σαμίου και τον Χρόνη Αηδονίδη κ.ά. Οσον αφορά στην Επίδαυρο,για άλλη μια φορά το ΚΑΣ θα κληθεί, εκ των υστέρων, να γνωμοδοτήσει για τον αριθμό των παραστάσεων, αφού ο ΕΟΤ το προκαταλαμβάνει, ανακοινώνοντας οκτώ παραστάσεις.

Εκτός αυτού, ο υπουργός δήλωσε και δυσαρεστημένος με την άρνηση του ΚΑΣ να επιτρέψει επεμβάσεις (καμαρίνια, πάρκινγκ κ.ά.) στο Ηρώδειο και την Επίδαυρο, οι οποίες, στην περίπτωση του Ηρωδείου, θα δημιουργούσαν και στατικά προβλήματα.

Στο Λυκαβηττό οι εκδηλώσεις "θα γίνουν με αυστηρά κριτήρια επιλογής". Επίσης, για δεύτερη χρονιά θα πραγματοποιηθούν τα Φεστιβάλ Αργους (19 - 30/6) και Οινιαδών,ενώ το υπουργείο Τουρισμού θα συνεργαστεί πρώτη φορά με το Φεστιβάλ Κασσάνδρας.Νέο θεσμό θα αποτελέσει το Φεστιβάλ Νέων,με τη συνεργασία της Γενικής Γραμματείας Νέας Γενιάς, στο Ηρώδειο (έναρξη και λήξη) και στο Μέγαρο της Δούκισσας Πλακεντίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ