Παρασκευή 10 Φλεβάρη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Το "κουκλόσπιτο" του Προέδρου

"Νόρα, το κουκλόσπιτο", είναι η ταινία που κυριαρχεί στο αποψινό πρόγραμμα και προβάλλεται από την ΕΤ-2 στις 23.00. Πρόκειται για κινηματογραφική μεταφορά του εξαιρετικού έργου του Ιψεν, που διαδραματίζεται στη Νορβηγία του 19ου αιώνα. Σε εκείνη την παγωμένη χώρα, η γυναίκα αρχίζει, αργά, αλλά σταθερά, να νιώθει "ζέστη" και έντονα την ανδρική καταπίεση. Ακόμη αρχίζει να συνειδητοποιεί ότι πρέπει και εκείνη να χρησιμοποιεί το ρήμα "θέλω", έστω και αν έρχεται σε αντίθεση με τα "θέλω" των άλλων. Ενα ωραίο πρωινό αποφασίζει να μην υποχωρεί και να μην υποκύπτει στις επιθυμίες των άλλων. Η ιστορία αφηγείται την ιστορία ενός ζευγαριού που είναι παντρεμένο εδώ και οχτώ χρόνια και έχουν αποκτήσει τρία παιδιά. Το ζευγάρι θεωρείται ευτυχισμένο από το στενό περιβάλλον, όμως, η ευτυχία είναι εντελώς επιφανειακή. Με τους Αντονι Χόπκινς και Κλερ Μπλουμ.

Από τον ΑΝΤΕΝΝΑ στις 23.20 "Ολοι οι άνθρωποι του Προέδρου", του Αλαν Πάκουλα. Το γνωστό σκάνδαλο του Γουότεργκεϊτ που συγκλόνισε την κοινή γνώμη και έριξε την κυβέρνηση Νίξον. Στις 17 Ιούνη του 1972, πέντε άνδρες συλλαμβάνονται για παράνομη διάρρηξη στα γραφεία του Δημοκρατικού Κόμματος, στο κτίριο της Ουάσιγκτον. Ο Μπομπ Γούντγουρντ διερευνά την υπόθεση με το συνάδελφό του Καρλ Μπερνστάιν. Με τη βοήθεια κάποιων παραγόντων, οι δυο δημοσιογράφοι καταφέρνουν να ξεσκεπάσουν τη συνωμοσία, να ρίξουν μια κυβέρνηση και να δημιουργήσουν ένα προηγούμενο. Με τους: Ντάστιν Χόφμαν, Ρόμπερτ Ρέντφορντ και Τζέισον Ρόμπαρντς.

Από την ΕΤ-3 στις 23.15 "Χτες" του Ιβαν Αντόνοβ.

Μια λυρική και τρυφερή ταινία πάνω στην παιδική ψυχολογία, όπου τα εντελώς κοινά και καθημερινά γεγονότα παίρνουν άλλες διαστάσεις στα αθώα παιδικά μάτια. Στα τέλη της δεκαετίας του '6Ο, μια ομάδα νέων που φοιτά σε μια σχολή αγγλικής γλώσσας κάνουν τη δική τους επανάσταση και αμφιταλαντεύονται μεταξύ κομφορμισμού και ανταρσίας. Με τους Χρίστο Σάποβ, Σοφία Κούζεβα.

Νωρίτερα, από το SEVEN X στις 21.00 "Ο άνθρωπος με το χρυσό χέρι" του Οτο Πρέμινγκερ. Ο Φρανκ Σινάτρα, με θαυμαστό τρόπο είναι αλήθεια, ερμηνεύει τον εθισμένο στα ναρκωτικά άνδρα, που με έναν δικό του, σκληρό, αλλά και απλοϊκό τρόπο, κάνει αποτοξίνωση. Η ταινία έχει προβληθεί πολλές φορές, αλλά όποιος δεν την είδε για κάποιο λόγο, ας μην τη χάσει.

Από την ΕΤ-2 στις 00.50 "Το κορίτσι της Κίνας" του Εμπελ Φεράρα.

Ενα εξαιρετικό, ατμοσφαιρικό, ρομαντικό θρίλερ με φόντο αντιμαχόμενες συμμορίες Ιταλών και Κινέζων νεαρών στη Νέα Υόρκη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ