Πέμπτη 16 Φλεβάρη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΜΠΑΣΚΕΤ - ΕΥΡΩΠΑ+ΔΚΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ
Αρχοντας στο σπίτι του

Ο Παναθηναϊκός νίκησε 79-66 την Ολύμπια και τερμάτισε αήττητος στην έδρα του

Τέλος καλό για τον Παναθηναϊκό, αλλά θα πρέπει να περιμένει μέχρι την επόμενη Πέμπτη για να αναφωνήσει, "όλα καλά". Οι "πράσινοι", όπως αναμενόταν, νίκησαν εύκολα την Ολύμπια με 79 - 66 (37 - 35) και τερμάτισαν αήττητοι στα επτά εντός έδρας παιχνίδια τους. Αναμφίβολα μεγάλη επιτυχία, αν αναλογιστεί κανείς ότι Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ μετράνε από δύο εντός έδρας αποτυχίες. Δεν ήταν, όμως, ανάλογες οι εκτός έδρας επιδόσεις τους. Από τη Λισαβόνα και τη Λιουμπλιάνα... πέρασε το σύνολο των ομάδων που διεκδικούν πρόκριση στην επόμενη φάση, γι' αυτό κι οι δυο νίκες του Παναθηναϊκού ήταν άνευ αντικειμένου. Η δεύτερη θέση του ομίλου χρειάζεται ακόμα πολύ ιδρώτα. Απαιτεί το σπάσιμο της παράδοσης, που τον θέλει να φεύγει ηττημένος από την έδρα της Ρεάλ, ή την ήττα της Σκαβολίνι από τον ΠΑΟΚ με παράλληλη πρόκριση της ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Για όλα αυτά, όμως, υπομονή μέχρι την ερχόμενη Πέμπτη, όπου ολοκληρώνεται ο Μαραθώνιος της προημιτελικής φάσης.

Διπρόσωπος εμφανίστηκε ο Παναθηναϊκός στο παιχνίδι με την Ολύμπια. Στο Α ημίχρονο αγωνίστηκε με το μυαλό στο παιχνίδι της Κυριακής με τον Ολυμπιακό. Με λίγα λόγια, αγωνίστηκε χωρίς μυαλό. Οι Σλοβένοι κυριάρχησαν στα ριμπάουντ, εκμεταλλεύτηκαν τα λάθη και τη νωθρότητα των αντιπάλων τους, περνώντας ένα ευχάριστο εικοσάλεπτο. Σοβαρεύτηκαν οι "πράσινοι" στην επανάληψη, ο Πάσπαλι έτρεξε περισσότερο, οι Γιαννάκης, Παταβούκας είχαν ποσοστό 50% στα τρίποντα και η διαφορά των 20 πόντων δεν άργησε να έρθει.

Ο Πετσάρσκι που ξεκίνησε στη βασική πεντάδα, δε δικαίωσε και πάλι τον Ευθ. Κιουμουρτζόγλου. Αυτή τη φορά δε βοήθησε ούτε ο Οικονόμου, που τον αντικατέστησε στο 8. Αντίθετα, έδειξε να ξαναβρίσκει τη φόρμα του ο Μυριούνης. Ο Πάσπαλι κινήθηκε ανάλογα με τα περιθώρια που του άφησε ο προσωπικός του αντίπαλος, ενώ ο Βράνκοβιτς κέρδισε τη μάχη των πόντων από τον Νόσοφ, ηττήθηκε όμως στα ριμπάουντ.

Την επόμενη Πέμπτη ο Παναθηναϊκός αγωνίζεται στη Μαδρίτη με τη Ρεάλ και μόνο με νίκη θα κρατάει την 2η προνομιούχα θέση στα χέρια του.

ΠΑΝΑΘΗΝΑ+ΔΚΙΚΟΣ: Αλβέρτης 7 (1), Γεωργικόπουλος, Παταβούκας 11 (3), Οικονόμου 2, Πάσπαλι 16, Γιαννάκης 13 (2), Βράνκοβιτς 15, Χρυσανθόπουλος, Πετσάρσκι 4, Μυριούνης 7 (1).

ΟΛΥΜΠΙΑ: Χόρβατ 5 (1), Ντανέου 20 (1), Ριντ 6, Χάουπτμαν 13 (3), Τούσεκ, Μίλιτς 13, Γκόρεντς 3, Νόσοφ 6.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ