Παρασκευή 17 Φλεβάρη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΒΟΛΕ+ΔΚΙ ΕΥΡΩΠΑ+ΔΚΙΚΑ ΚΥΠΕΛΛΑ
Εποφθαλμιούν τους Ιταλούς

Με ιταλικές ομάδες συναντώνται στα ημιτελικά του φάιναλ-φορ Ολυμπιακός και Ορεστιάδα. Με την ισπανική Σορία ο Αρης, με την γερμανική Μούνστερ ο ΠΑΟ

Τα σημαντικά βήματα ανόδου του ελληνικού βόλεϊ στην ιεραρχία του ευρωπαϊκού βόλεϊ απέδειξε με τον πιο αξιόπιστο τρόπο η πρόκριση τεσσάρων ελληνικών ομάδων στα φάιναλ - φορ των κυπέλλων της γηραιάς ηπείρου. Στην παρουσία ελληνικών ομάδων σε όλα τα φάιναλ - φορ των ανδρών - που είχε επιτευχθεί και στην περασμένη περίοδο με τον Ολυμπιακό, την Ορεστιάδα και τον Αρη, όπως και φέτος - ήρθε να προστεθεί και η συμμετοχή για πρώτη φορά γυναικείας ομάδας, του Παναθηναϊκού. Και είναι εξίσου σημαντικό ότι οι προκρίσεις αυτές επιτεύχθηκαν με σχετικά εύκολο τρόπο. Μπορεί ο Ολυμπιακός να γνώρισε μια ήττα από τη σκληροτράχηλη τουρκική Χάλκμπανκ, οι υπόλοιπες όμως ομάδες πέρασαν πολύ πιο εύκολα. Δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητη η διπλή νίκη της Ορεστιάδας επί της έμπειρης γερμανικής Μερς, η διπλή νίκη του Παναθηναϊκού επί της ουγγρικής Βάσας, αλλά και η εύκολη πρόκριση του Αρη.

Δύσκολες προκρίσεις των Ιταλών

Οι επιτυχίες αυτές δείχνουν ότι το ελληνικό βόλεϊ πλησιάζει αργά αλλά σταθερά το ιταλικό, που κυριαρχεί τα τελευταία χρόνια στο φιλέ της γηραιάς ηπείρου. Μήπως φέτος ήρθε η ώρα κάποια ελληνική ομάδα να σπάσει την παράδοση και να νικήσει κάποια ιταλική ομάδα; Στο ερώτημα αυτό καλούνται να απαντήσουν σε πρώτη φάση ο Ολυμπιακός στο Πρωταθλητριών με αντίπαλο την πρωταθλήτρια Ευρώπης Ραβένα και η Ορεστιάδα στο Συνομοσπονδίας κόντρα στη Μίλαν. Ο Αρης στο Κυπελλούχων μπορεί να συναντήσει ιταλική ομάδα, τη Μόντενα, αν περάσει στον τελικό κερδίζοντας στον ημιτελικό την ισπανική Σαν Χοσέ Σορία. Ιδια η περίπτωση και του Παναθηναϊκού στο Κυπελλούχων των γυναικών που αν περάσει το εμπόδιο της γερμανικής Μούνστερ θα βρει αντιμέτωπή του στον τελικό μια ιταλική ομάδα.

Το ερώτημα δεν είναι και τόσο θεωρητικό αν σκεφτεί κανείς ότι οι ιταλικές πέρασαν πολύ δυσκολότερα απ' ό,τι θα περίμενε κανείς στα φάιναλ - φορ. Η Ραβένα στο Πρωταθλητριών και η Πάρμα στο Συνομοσπονδίας πέρασαν με καλύτερη διαφορά πόντων, ενώ η Μίλαν έχασε στο δεύτερο αγώνα στην Πετρούπολη από την Αφτομομπιλίστ.

Τα αποτελέσματα

Αναλυτικά τα αποτελέσματα στην προημιτελική φάση (με έντονα γράμματα οι ομάδες που προκρίθηκαν, ενώ σε παρένθεση το σκορ του Α αγώνα):

ΚΥΠΕΛΛΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΡΙΩΝ (φάιναλ - φορ 11-12/3 στη Βιέννη):

Ντονάουκραφτ (Αυστ) - Μάες Πιλς (Βελγ) (0-3) 2-3

Σίσλεϊ Τρεβίζο (Ιταλ) - Μπάγερν Βούπερταλ (1-3) 3-0

Κάννες (Γαλλ) - Εντιλκούοκι Ραβένα (Ιταλ) (1-3) 3-1 (15-11, 15-11, 10-15, 15-9)

ΚΥΠΕΛΛΟ ΚΥΠΕΛΛΟΥΧΩΝ (φάιναλ - φορ 4 - 5/3 στη Γενεύη):

Ανιέρ (Γαλλ) - Σαν Χοσέ Σόρια (Ισπ) (Ο-3) 3-0 (16-14, 15-6, 15-3)

Μόντενα (Ιταλ) - Ρεντόκιλ (Ολλ) (3-1) 3-0

Κνακ Ροζελάρε (Βελγ) - Μπιέλσκο Μπιάλα (Πολ) (2-3) 3-1

ΚΥΠΕΛΛΟ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ (φάιναλ - φορ 4 - 5/3 στην Πάρμα):

Παλαβόλο Πάρμα (Ιταλ) - Φριεντρισχάφεν (Γερ) (3-2) 2-3

Σαμοτλόρ (Ρωσ) - Μασέικ (Βελγ) (1-3) 3-0

Αφτομομπιλίστ (Ρωσ) - Μίλαν (Ιταλ) (0-3) 3-1 (5-15, 15-9, 15-5, 15-12)

ΚΥΠΕΛΛΟ ΚΥΠΕΛΛΟΥΧΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ (φάιναλ - φορ 4 - 5/3 στο Μούνστερ Γερμανίας):

Μούνστερ (Γερμ) - Εμλακμπανκ (Τουρκ) (2-3) 3-1

Μποντουέλε (Ολλ) - Μπρούμελ Ανκόνα (Ιταλ) (0-3) 0-3

Μόντενα (Ιταλ) - Ριέκα (Κροατ) (3-1) (το βπαιχνίδι γινόταν αργά χτες βράδυ)

Γ. ΤΖΟΥΣΤΑΣ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ