Τετάρτη 22 Φλεβάρη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Παραβιάσεις και υπομνήματα

Οι παραβιάσεις του διαφημιστικού χρόνου μπαίνουν ξανά ως θέμα συζήτησης στο Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης. Μετά την περίοδο "κάμψης", που σημείωσαν οι παραβιάσεις μετά τις γιορτές, οι διακοπές των προγραμμάτων από τις διαφημίσεις άρχισαν πάλι να γίνονται σε συχνότητα, που δεν είναι "εναρμονισμένη" με την κοινοτική Οδηγία και τις νομοθετικές ρυθμίσεις. Το ΕΣΡ, την ερχόμενη Τρίτη, θα ασχοληθεί εκ νέου με το θέμα αυτό και αν εξακριβώσει παραβιάσεις θα προχωρήσει στην επιβολή προστίμου.

Το ΕΣΡ, στις αρχές Δεκέμβρη, είχε "προειδοποιήσει" τους τηλεοπτικούς σταθμούς ΑΝΤΕΝΝΑ, ΜΕGΑ, ΣΚΑ+ΔΚΙ, NEW και ΣΤΑΡ, με την "ποινή" της σύστασης και της επίπληξης, γιατί παραβίαζαν το διαφημιστικό τηλεοπτικό χρόνο.

Στη χτεσινή συνεδρίαση του ΕΣΡ παραβρέθηκαν ο κ. Γιαννίκος από μέρους του ΣΤΑΡ και ο ιδιοκτήτης του NEW, κ. Μανούσης, προκειμένου, ο μεν πρώτος να δώσει εξηγήσεις για δύο εκπομπές του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου και ο δεύτερος για τις "ροζ" "Πικάντικες ιστορίες". Τα θέματα που έχουν μπει για το ΣΤΑΡ, είναι η εκπομπή "Κίτρινος Τύπος", με τους ψευτοεφοριακούς που εισέβαλαν στα σπίτια ανυποψίαστων πολιτών και το θέμα πάλι του "Κίτρινου τύπου", που αφορούσε τον υπουργό Δημόσιας Τάξης, Στ. Παπαθεμελή. Στο ΕΣΡ προσέφυγε, όμως, και ο κ. Ηλιόπουλος, τον οποίο το ΣΤΑΡ σε δελτίο ειδήσεων τον είχε "παρουσιάσει" ως λαθρέμπορο χρυσού. Το ΕΣΡ έδωσε προθεσμία μέσα στο επόμενο διάστημα, τα δύο κανάλια να υποβάλουν τα υπομνήματά τους, για τις εν λόγω εκπομπές.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ