Τρίτη 19 Αυγούστου 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
23Ο ΠΑΝΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΥΓΡΟΥ ΣΤΙΒΟΥΠΟΛΟ
Πέρασε στο παρά 5'

Η Εθνική ανδρών αν και έχασε από τους Γιουγκοσλάβους κατάφερε να μπει στην 8άδα λόγω καλύτερου συντελεστή τερμάτων

ΣΕΒΙΛΛΗ (Του απεσταλμένου μας ΓΙΑΝΝΗ ΤΖΟΥΣΤΑ).-

Στο παραπέντε κατάφερε τελικά η Εθνική ομάδα πόλο των ανδρών να πάρει την πρόκριση στην οκτάδα του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος υγρού στίβου που γίνεται στη Σεβίλλη.

Οι παίκτες του Κούλη Ιωσηφίδη στο τελευταίο αγώνα αν και ηττήθηκαν από τη Γιουγκοσλαβία με 6 - 5 και ήταν αυτοί που πήραν τελικά το εισιτήριο για τους οκτώ, αφού ο κυριότερος αντίπαλός μας Γερμανία ήθελε ήττα της Εθνικής με δυο γκολ διαφορά.

Ετσι το Εθνικό μας συγκρότημα στην τελική βαθμολογία του ομίλου είχε συντελεστή γκολ -3 έναντι -4 των Γερμανών.

Στο κρίσιμο παιχνίδι με τους Γιουγκοσλάβους οι διεθνείς μας κατάφεραν να φέρουν τα πάνω κάτω την τελευταία περίοδο, που αν και βρισκόταν πίσω στο σκορ με 6 - 3 κατάφεραν να μειώσουν σε 6 - 5 πράγμα που σήμαινε και πρόκριση. Το τελευταίο γκολ πέτυχε 24 πριν τη λήξη ο Δημήτρης Μάζης.

Αναλυτικά τα επτάλεπτα: 2 - 1, 0 - 2, 1 - 1, 2 - 2. Τα γκολ για την Εθνική μας σημείωσαν: Λοράντος 2, Μάζης 1, Παπαναστασίου 1, Μαυρωτάς 1.

Σήμερα θα αντιμετωπίσει στην οκτάδα την Κροατία (21.00) που ήταν η πρώτη του Β ομίλου.

Πάντως οι διεθνείς μας είχαν την ευκαιρία να τελειώσουν την υπόθεση πρόκριση από το Σάββατο όπου στο κρίσιμο παιχνίδι με τη Γερμανία αναδείχτηκαν ισόπαλοι με 6 - 6. Τα επτάλεπτα του αγώνα ήταν: 0 - 2, 2 - 1, 4 - 2, 0 - 1. Τα γκολ πέτυχαν: Αφρουδάκης 2, Ψύχος 1, Καϊάφας 1, Παπαναστασίου 1, Λούδης 1.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ