Πέμπτη 2 Μάρτη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΕΦΟΡΙΕΣ: Εκκληση για υπερωρίες στο διάστημα που απαιτούν οι σχετικές προθεσμίες υποβολής και παραλαβής των δηλώσεων απεύθυνε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στις ΔΟΥ προς τους υπαλλήλους, ώστε να ανταποκριθούν στην ανάγκη εξυπηρέτησης των φορολογουμένων. Στο δελτίο Τύπου που έδωσε χτες στη δημοσιότητα η ΠΟΕ ΔΟΥ εκτιμά, ότι για αντικειμενικούς λόγους όπως η καθυστέρηση των σχετικών διευκρινιστικών εγκυκλίων από το υπουργείο Οικονομικών και η δυσκολία συμπλήρωσης από τους φορολογούμενους των εντύπων με τα αντικειμενικά κριτήρια, είναι δύσκολο να επιτευχθεί η παραλαβή των δηλώσεων μέσα στο ωράριο λειτουργίας των ΔΟΥ.

ΕΟΤ:Μέχρι τις 10 Μάρτη 1995 παρατείνεται η προθεσμία για τη δήλωση των τιμών των κάμπινγκ που θα ισχύσουν το 1995. Αυτό προκύπτει από την απόφαση του γενικού γραμματέα του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού, Ε. Γιαννακούλια, που δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως (τεύχος δεύτερο, αρ. φύλλου 119, 23 Φλεβάρη 1995). Με άλλη απόφαση του γενικού γραμματέα του ΕΟΤ που δημοσιεύτηκε στο ίδιο φύλλο ορίζεται η διαδικασία σφράγισης των τουριστικών επιχειρήσεων οι ιδιοκτήτες των οποίων δεν έχουν φροντίσει να προμηθευτούν το ειδικό σήμα λειτουργίας από τον ΕΟΤ.

ΚΛΩΣΤΟ+ΔΚΥΦΑΝΤΟΥΡΓΙΑ: Στην έκδοση της μελέτης "Εξαγωγές Κλωστοϋφαντουργικών Προϊόντων και Ενδυμάτων" στη σειρά "Ειδικά Κλαδικά Θέματα", προχώρησε το Ιδρυμα Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών (ΙΟΒΕ). Στη μελέτη εξετάζεται σε αναλυτική βάση η εξαγωγική εξειδίκευση της χώρας, οι παρατηρούμενες τάσεις και το καθεστώς ανταγωνισμού που τείνει να επικρατήσει υπό την επίδραση των γενικότερων διεθνών ανακατατάξεων, που δρομολογούνται και καταγράφονται στα ρεύματα των εξωτερικών συναλλαγών του κλάδου, τόσο στην Κοινότητα όσο και διεθνώς. Ακόμη στη μελέτη επισημαίνεται ότι, εκτός από τις σημαντικές επιδράσεις που ασκεί στην εξαγωγική στρατηγική και πρακτική των εξεταζόμενων κλάδων Κλωστοϋφαντουργίας - Ενδυσης η προσαρμογή της ελληνικής οικονομίας στα κοινοτικά δεδομένα, μια σειρά από διεθνείς θεσμικές αλλαγές έρχονται να προστεθούν στο πλήθος των εξωγενών παραγόντων που ανατρέπουν εκ βάθρων το διεθνές σκηνικό και τους παραδοσιακούς κανόνες λειτουργίας της αγοράς των κλάδων Κλωστοϋφαντουργίας - Ενδυσης.

ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΑ: Το εισόδημα από τις υπηρεσίες που προσφέρουν οι αμειβόμενοι δικηγόροι και αποκτούν επί πάγια αντιμισθία, χαρακτηρίζεται ως εισόδημα από μισθωτές υπηρεσίες που εξακολουθούν να εμπίπτουν στο καθεστώς του ΦΠΑ και να απαλλάσσονται από το φόρο αυτό και από τα τέλη χαρτοσήμου. Αυτό προβλέπεται με σχετική εγκύκλιο του υπουργείου Οικονομικών, που έκανε αποδεκτή γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, σχετικά με τον τρόπο αντιμετώπισης της πάγιας αντιμισθίας των δικηγόρων από πλευράς ΦΠΑ και τελών χαρτοσήμου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ