Τετάρτη 8 Μάρτη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Απεργούν αύριο οι μεταλλεργάτες

Καταγγέλλουν τη διαλυτική πολιτική της κυβέρνησης απέναντι στο Ταμείο τους και ζητάνε ΤΩΡΑ μέτρα στήριξης

Πανελλαδική 4ωρη στάση εργασίας από τις 11 ως τις 3 το μεσημέρι κήρυξε για αύριο Πέμπτη η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργατών Μετάλλου ενάντια στη διάλυση του Επικουρικού Ταμείου των Μεταλλεργατών (ΕΤΕΜ) και τη συγχώνευσή του στο ΙΚΑ - ΤΕΑΜ,που προωθεί η κυβέρνηση. Για την ίδια μέρα το Συνδικάτο Μετάλλου Αθήνας,"Ο ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ",κήρυξε 24ωρη απεργία. Στη διάρκεια της απεργιακής κινητοποίησης οι μεταλλεργάτες της Αθήνας θα συγκεντρωθούν στις 12.30 το μεσημέρι στην πλατεία Κλαυθμώνος.Συγκεντρώσεις έχουν προγραμματιστεί επίσης στη Θεσσαλονίκη και το Βόλο.

Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, προσπαθώντας να ολοκληρώσει το έργο της ΝΔ για τη διάλυση του Επικουρικού Ταμείου Εργατών Μετάλλου, έθεσε σε εφαρμογή το άρθρο 76 του αντιασφαλιστικού νόμου 2084/92, που αναφέρεται στη συγχώνευση του ΕΤΕΜ στο ΙΚΑ - ΤΕΑΜ. "Βασικός στόχος του υπουργείου Κοινωνικών Ασφαλίσεων είναι η απότομη μείωση όλων των βασικών συνταξιοδοτικών παροχών",επισημαίνει με ανακοίνωσή της η ΠΟΕΜ και τονίζει: "Η κυβερνητική επιλογή για διάλυση του ΕΤΕΜ και για συγχώνευσή του στο ΙΚΑ - ΤΕΑΜ περνά μέσα από μια μόνιμη, τα τελευταία χρόνια, πρακτική πλήρους υπονόμευσής του. Αποθρασυμένοι οι εργοδότες, εισφοροδιαφεύγουν και η κυβέρνηση κυριολεκτικά εμποδίζει το Ταμείο μας να εισπράξει τις απαιτήσεις του. Η κυβέρνηση αρνείται να θεσμοθετήσει την ασφαλιστική ενημερότητα για το Ταμείο Μετάλλου".Σχετικά με το άρθρο 44 του Ν. 1892/90, που διαγράφει τα χρέη των εργοδοτών και το άρθρο 15 του Ν. 1976.91, που επιτρέπει σε εργοδότες και εργαζόμενους να εντάσσονται στο ΙΚΑ - ΤΕΑΜ, η Ομοσπονδία σημειώνει: "Οι καταστροφικές για το Ταμείο μας νομοθετικές ρυθμίσεις - νόμοι της ΝΔ - σήμερα εφαρμόζονται, παρά τις καταγγελίες στη Βουλή του ΠΑΣΟΚ, ως αντιπολίτευση".

Οι μεταλλεργάτες απαιτούν να καταργηθεί το άρθρο 44 και να επιστραφούν εντόκως τα χρήματα που παράνομα μέσω του άρθρου χαρίστηκαν στους εργοδότες. Να καταργηθεί το άρθρο 15, να θεσμοθετηθεί η ασφαλιστική ενημερότητα, να καλυφθούν τώρα οι κενές οργανικές θέσεις του Ταμείου που φτάνουν τις 200 και να μηχανοργανωθεί το τμήμα Εσόδων και Εργοδοτών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ