Τετάρτη 8 Μάρτη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΝΑΥΠΗΓΕΙΑ ΣΚΑΡΑΜΑΓΚΑ
Στη Βουλή το ξεπούλημα

Μέχρι την Παρασκευή αναμένεται η κατάθεση του νομοσχεδίου του υπουργείου Βιομηχανίας. Νέες κινητοποιήσεις αποφάσισαν οι εργαζόμενοι

Το πειρατικό νομοσχέδιο του υπουργείου Βιομηχανίας για τη νομιμοποίηση των σκανδαλωδών όρων, που περιέχονται στο κείμενο του δημόσιου πλειοδοτικού διαγωνισμού για την ιδιωτικοποίηση των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά,θα έχει κατατεθεί μέχρι την Παρασκευή, σύμφωνα με πληροφορίες του σωματείου των εργαζομένων στο ναυπηγείο. Η διοίκηση του σωματείου στη χτεσινή του συνεδρίαση αποφάσισε ομόφωνα τη διοργάνωση συλλαλητηρίου στη Βουλή κατά τη διάρκεια της συζήτησης του νομοσχεδίου και αγωνιστική κινητοποίηση (η μορφή της θα καθοριστεί τις επόμενες μέρες) για τις 21 Μάρτη, οπότε θα ανακοινωθούν οι προσφορές που κατέθεσαν οι ενδιαφερόμενοι για την αγορά του ναυπηγείου στον πλειοδοτικό διαγωνισμό.Αποφάσισε, ακόμα, να συμμετέχει και στην αυριανή 4ωρη στάση εργασίας που κήρυξε η Ομοσπονδία Εργατών Μετάλλου για τη σωτηρία του Επικουρικού Ταμείου Εργατών Μετάλλου.Στις επόμενες μέρες το σωματείο θα δώσει στη δημοσιότητα στοιχεία που υπογράφονται από όλα τα μέλη του διοικητικού συμβούλιου της επιχείρησης, με τα οποία αποδεικνύεται ότι το ναυπηγείο είναι κερδοφόρο.

Η πλειοψηφία της διοίκησης (ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ) απέρριψε όμως την πρόταση της Εργοστασιακής Επιτροπής (υποστηρίζεται από την ΕΣΑΚ) για την παραπέρα κλιμάκωση του αγώνα, με πικετοφορίες στην Αθήνα, τον Πειραιά και στους γύρω δήμους, με 4ωρη στάση εργασίας στις 14 του μήνα και πορεία προς το υπουργείο Βιομηχανίας. Επίσης στη διάρκεια της συνεδρίασης οι συνδικαλιστές της ΠΑΣΚΕ χαρακτήρισαν ως "λύση ανάγκης" την πρότασή τους για την πώληση του 49% των μετοχών του ναυπηγείου στους εργαζόμενους!

Στο μεταξύ χτες το πρωί επισκέφτηκε το ναυπηγείο αντιπροσωπεία της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ και συναντήθηκε με το σωματείο "ΤΡΙΑΙΝΑ" για να δηλώσει, όπως αναφέρεται σε σχετικό δελτίο Τύπου, "την αντίθεσή της στην πώληση του ναυπηγείου, σύμφωνα άλλωστε και με τις προεκλογικές δεσμεύσεις του ΠΑΣΟΚ".

- Την ίδια ώρα που οι εργαζόμενοι στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά δίνουν τη μάχη για να μην ξεπουληθεί το ναυπηγείο, οι εργαζόμενοι του Ναυπηγείου Ελευσίνας δίνουν τη μάχη για το μεροκάματο. Ο ιδιοκτήτης του ναυπηγείου Ελευσίνας, εφοπλιστής Περατικός, καθυστερεί συνεχώς την καταβολή των δεδουλευμένων των εργαζομένων. Αυτή τη φορά άφησε τους εργαζόμενους να γιορτάσουν το τριήμερο της Αποκριάς χωρίς δραχμή! Ετσι αντί να τους καταβάλει τα μεροκάματά τους την περασμένη Παρασκευή, τους τα κατέβαλε χτες και μάλιστα μία ώρα μετά το τέλος του 8ώρου!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ