Τρίτη 14 Μάρτη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Θέσεις υποταγής από ΣΕΣ

Εντονη κριτική στις αντεργατικές θέσεις της ΣΕΣ από την ΟΣΝΙΕ

Εντονη κριτική στις θέσεις της Συνομοσπονδίας Ευρωπαϊκών Συνδικάτων,με τίτλο "η απασχόληση και η αλληλεγγύη στην καρδιά της Ευρώπης", που στάλθηκαν στα συνδικάτα ενόψει του 8ου καταστατικού συνεδρίου της ΣΕΣ, ασκεί ηΟμοσπονδία Συλλόγων Νοσηλευτικών Ιδρυμάτων Ελλάδας,σημειώνοντας ότι η λογικής της κινείται ή και ξεπερνά ακόμα, τη "Λευκή Βίβλο".

Η ομοσπονδία τονίζει σε ανακοίνωσή της πως το σχετικό κείμενο καλεί τα συνδικάτα της Ευρώπης να προσυπογράψουν το "κοινωνικό συμβόλαιο" με τους Ευρωπαίους εργοδότες, προωθεί το ξεπούλημα στοιχειωδών εργασιακών δικαιωμάτων, την κατάργηση του 8ώρου, την ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων, τη μείωση των ωρών εργασίας με ταυτόχρονη μείωση αποδοχών, την παράδοση των ασφαλιστικών δικαιωμάτων.

Είναι εμφανής, σημειώνεται στην ανακοίνωση, η περιφρόνηση για τις κατακτήσεις του συνδικαλιστικού κινήματος. "Οι θέσεις αυτές επιβεβαιώνουν το ρόλο, που έχουν αναθέσει στην ηγεσία της ΣΕΣ οι Ευρωπαίοι εργοδότες". Οι προτάσεις της βοηθούν μόνο στην υποταγή της εργατικής τάξης στα συμφέροντα του πολυεθνικού κεφαλαίου και γι' αυτό η εργατική τάξη της χώρας μας, πρέπει να δώσει αγωνιστικές απαντήσεις, στις προτάσεις των "εργατοπατέρων των Βρυξελλών", καταλήγει η ανακοίνωση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ