Τετάρτη 15 Μάρτη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Παύση ποινικών διώξεων μέσω τροπολογιών

Με τροπολογία που κατέθεσαν αργά χτες στη Βουλή είκοσι πέντε βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, παύει οριστικά κάθε δίωξη των μη πολιτικών προσώπων που είχαν κατηγορηθεί το 1989 μαζί με πολιτικά πρόσωπα. Τη σχετική τροπολογία υπογράφουν μεταξύ άλλων οι Δ. Δημοσθενόπουλος, Δ. Σκαμνάκης, Δ. Πιπεργιάς, και Ν. Αθανασόπουλος.

Συγκεκριμένα στην εισηγητική έκθεση της τροπολογίας αναφέρεται επί λέξη ότι προβλέπει "την παύση της ποινικής δίωξης που έχει ασκηθεί κατά μη πολιτικών προσώπων για πράξεις από τις οποίες απηλλάγησαν τα πολιτικά πρόσωπα, ή καταδικάστηκαν μεν, εκ των υστέρων όμως τους χορηγήθηκε χάρη, καθώς και για τις πράξεις που είναι συναφείς προς τις παραπάνω".

Είναι φανερό ότι πρόκειται για αποκατάσταση κομματικών στελεχών του κυβερνώντος κόμματος των οποίων μέχρι σήμερα η υπόθεση εκκρεμούσε. Σύμφωνα με το σκεπτικό της τροπολογίας, επιδιώκεται "να μην δηλητηριάζεται για μακρύ χρονικό διάστημα η πολιτική ζωή από εκκρεμείς κατηγορίες".

Σε άλλη τροπολογία που υπογράφεται από τον Δ. Δημοσθενόπουλο, αναφέρεται ότι "Σε περίπτωση καταδίκης για πλημμέλημα δεν υφίσταται κώλυμα κατοχής δημόσιας θέσης, λειτουργήματος ή αξιώματος, αν η ποινή φυλάκισης που επιβλήθηκε δεν υπερβαίνει το έτος, ή μετατράπηκε, ή ανεστάλη".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ