Τετάρτη 15 Μάρτη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Συλλυπητήρια μηνύματα

Από όλες τις γωνιές της Ελλάδας φτάνουν συλλυπητήρια μηνύματα, εκδηλώσεις θλίψης και οδύνης για το χαμό του σ. Κ. Τσολάκη.

"Η πίστη του στα ιδανικά και τις ιδέες του κομμουνισμού και η πίστη του στο Κόμμα θα αποτελούν παράδειγμα θυσίας και προσφοράς σ' όλες τις κομμουνίστριες, τους κομμουνιστές και την ΚΝΕ", σημειώνει σε ανακοίνωσή της η ΝΕ Υπαίθρου Θεσσαλονίκης,εκφράζοντας τη βαθιά της θλίψη για το θάνατο του Κώστα Τσολάκη.

Τη θλίψη τους για το χαμό του εκφράζουν η ΝΕ Ροδόπης,η ΝΕ Κιλκίς,το Συντονιστικό της Ανατολικής Στερεάς Ελλάδας και Ευβοίας και η ΝΕ Φωκίδας.

"Είναι δυσαναπλήρωτο το κενό που αφήνει στη δουλιά της Οργάνωσής μας και ένα κομμάτι λείπει από την καρδιά μας", τονίζει σε συλλυπητήριο μήνυμά της η ΝΕ Αττικής.Στο μήνυμά τους οι κομμουνιστές της Αττικής δίνουν την υπόσχεση να προσπαθήσουν να ακολουθήσουν το παράδειγμά του, να προσπαθήσουν να αναπληρώσουν το κενό με τη δράση τους.

Τη θλίψη της για το θάνατο του Κ. Τσολάκη, που τα τελευταία χρόνια καθοδηγούσε την Οργάνωση, εκφράζει η ΝΕ Λέσβου,προσθέτοντας ότι "η συμβολή του υπήρξε καθοριστική στην ανασυγκρότηση της Οργάνωσης, το ήθος και η σεμνότητα του αποτελούν παράδειγμα για τη δράσης της".

Τη θλίψη και τα συλλυπητήριά του εκφράζει το ΚΣ της Πανελλήνιας Ενωσης Επαναπατρισθέντων Πολιτικών Προσφύγων. "Ενα μεγάλο μέρος της αγωνιστικής του ζωής - σημειώνεται στην ανακοίνωση της ΠΕΕΠΠ - ο σ. Κώστας Τσολάκης το έζησε μαζί μας στην αναγκαστική πολιτική προσφυγιά ως στέλεχος του ΚΚΕ, πάντα δραστήριος και αεικίνητος, υπερασπίζοντας τη γραμμή του Κόμματος και τους συλλόγους των Πολιτικών Προσφύγων στις Λαϊκές Δημοκρατίες και ιδιαίτερα στην Τασκένδη, παντού όπου τον έταξε το Κόμμα. Η μορφή του σ. Κώστα Τσολάκη - καταλήγει η ανακοίνωση - θα μείνει πάντα στη μνήμη μας, σαν μορφή άξιου και ακούραστου αγωνιστή".

  • Συλλυπητήρια μηνύματα για το θάνατο του Κ. Τσολάκη απέστειλαν ο πρόεδρος της ΕΔΑ Θ. Κατριβάνος και ο ευρωβουλευτής του "ΣΥΝ" Αλ. Αλαβάνος.Στα δεκάδες συλλυπητήρια τηλεγραφήματα που έφτασαν στην ΚΕ του ΚΚΕ υπάρχουν πολλά απλών αγωνιστών που γνώριζαν τον Κ. Τσολάκη, όπως το ακόλουθο: "Βαθιά συλλυπητήρια για το θάνατο του μεγάλου κομμουνιστή και ανθρώπου Κώστα Τσολάκη. Μενέλαος Γουβέτας,απλός πολίτης, σύντροφος".

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ