Κυριακή 19 Μάρτη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 48
ΔΙΕΘΝΗ
ΤΟΥΡΚΙΑ
Κόντρα με το Βέλγιο για το Κουρδικό

ΑΓΚΥΡΑ. -

Ο πρόεδρος του τουρκικού Κοινοβουλίου Χουσαμετίν Τσιντορούκ ανέβαλε χτες προγραμματισμένο ταξίδι του στο Βέλγιο, σε ένδειξη διαμαρτυρίας, επειδή το Βέλγιο δε σκοπεύει να συναγωνιστεί την Τουρκία... επιδεικνύοντας εξίσου άγρια κατασταλτική πολιτική ενάντια στον κουρδικό αγώνα.

Η τουρκική κυβέρνηση έχει πληροφορίες που αναφέρουν ότι το υπό σχηματισμό εξόριστο Κοινοβούλιο του Κουρδιστάν θα έχει σαν έδρα του μια βελγική πόλη. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, το Κοινοβούλιο αυτό θα συνεδριάσει για πρώτη φορά σε τρεις μέρες, στις 21 του μήνα, ημέρα της εθνικής γιορτής των Κούρδων "Νεβρόζ".

Η βελγική κυβέρνηση αρνήθηκε ότι έχει τέτοιες πληροφορίες και πρόσθεσε ότι δε σκοπεύει να αναγνωρίσει ένα παρόμοιο Κοινοβούλιο. Αλλά η τουρκική κυβέρνηση ζητά από τις Βρυξέλλες να μην επιτρέψουν με κανένα τρόπο την εγκατάσταση ενός τέτοιου Κοινοβουλίου στο έδαφός της.

Ο Χουσαμετίν Τσιντορούκ επρόκειτο να μεταβεί στο Βέλγιο μεθαύριο, προσκεκλημένος του Βέλγου ομολόγου του Σαρλ Φερντινάν Νοτόμπ. Η βελγική κυβέρνηση περιορίστηκε να εκφράσει τη λύπη της για την απόφαση αυτή του Τούρκου Προέδρου να μην απαντήσει στην πρόσκλησή της.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ