Τρίτη 21 Μάρτη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Καλούν σε συμμετοχή στο πανελλαδικό κλείσιμο

Ανακοινώσεις της ΣΕΑ - ΕΒΕ Αθήνας και της ΣΕΑ μικρομεσαίων επιχειρήσεων

"Σήμερα, όπως διαμορφώνεται η κατάσταση για τις ΜΜΕ, άμεσος στόχος των κινητοποιήσεων των ΕΒΕ σε όλη τη χώρα είναι η αναστολή εφαρμογής του "αντικειμενικού" προσδιορισμού του φορολογητέου εισοδήματος και η διεκδίκηση ενός φορολογικού συστήματος δίκιου που θα υπολογίζει το φόρο ανάλογα με το πραγματικό εισόδημα όπως αυτό προκύπτει από τα βιβλία και στοιχεία, για την αντικατάσταση του ισχύοντος συστήματος από ένα άλλο που θα στηρίζεται στις αρχές της δικαιοσύνης και θα χτυπάει τη φοροδιαφυγή σε όλο το φάσμα της οικονομίας". Αυτό τονίζει σε ανακοίνωσή της η ΣΕΑ - ΜΜΕ, η οποία χαιρετίζει το συντονισμό της δράσης των ΕΒΕ με αγρότες και εργαζόμενους σε πολλές πόλεις. Η πανελλαδική ΣΕΑ καλεί τις αντίστοιχες τοπικές να ευρύνουν τον αγώνα τους και να τον μετατρέψουν σε υπόθεση όλης της κοινωνίας. Επίσης, καλεί τα ευρύτερα λαϊκά στρώματα να συμμετάσχουν στον κοινό αγώνα για την ανατροπή του αντιλαϊκού φορολογικού συστήματος, για ένα δίκαιο φορολογικό σύστημα και για περιορισμό της δράσης των πολυεθνικών που αφελληνίζουν την εθνική οικονομία και αποδιοργανώνουν τον οικονομικό ιστό των τοπικών κοινωνιών.

Η ΣΕΑ - ΕΒΕ Αθήνας

Κάλεσμα σε όλους τους Επαγγελματίες - Βιοτέχνες και Εμπόρους της Αθήνας να πάρουν μέρος στη μεγάλη συγκέντρωση της 29ης Μάρτη, που θα πραγματοποιηθεί στο θέατρο Ακροπόλ στις 11.00 το πρωί, απευθύνει με χτεσινή ανακοίνωσή της και η ΣΕΑ - Αθήνας. Καλεί επίσης, όλα τα πρωτοβάθμια σωματεία μέλη της ΟΒΣΑ και της ΟΕΒΕΑ να δουλέψουν για την επιτυχία των αγωνιστικών κινητοποιήσεων μέσα από τις ΓΣ, κλαδικές συσκέψεις στις γειτονιές, περιοδείες στα μαγαζιά με ενημερωτικό υλικό, και τονίζει ότι "μέσα από την επιτυχία των αγωνιστικών κινητοποιήσεων θα εξαρτηθεί η επιβίωση των μαγαζιών μας".

Στο κάλεσμά της, η ΣΕΑ - Αθήνας, επισημαίνει ότι όλοι οι ΕΒΕ της πρωτεύουσας πρέπει να παρευρεθούν στη συγκέντρωση της Τετάρτης: "για να διατρανώσουμε την αντίθεσή μας στην επιθετική και εξοντωτική κυβερνητική πολιτική. Μια πολιτική που εφαρμόζεται μέσα από το κατευθυνόμενο σχεδιασμένο πρόγραμμα καταστροφής της μικρομεσαίας επιχείρησης, με τη φορολογική αφαίμαξη των πενιχρών εισοδημάτων των ΕΒΕ, μέσα από τα αντικειμενικά κριτήρια, με τον άνισο ανταγωνισμό με τα πολυκαταστήματα, με την πτώση του τζίρου από τη μια μεριά και με την όλο και μεγαλύτερη μετατόπισή του στα πολυκαταστήματα, με την ακρίβεια, τα προβλήματα της επαγγελματικής στέγης, την ανύπαρκτη χρηματοδότηση και τόσα άλλα βασανιστικά προβλήματα των ΕΒΕ. Θα πρέπει να πάρουμε μέρος στην πανελλαδική απεργία με το καθολικό κλείσιμο και των δικών μας καταστημάτων".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ