Τρίτη 21 Μάρτη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΦΟΛΟΛΟΓΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ
ΜΙΚΡΟΜΕΓΑΛΑ

ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ: Λήγει αύριο επίσημα και η προθεσμία υποβολής των φορολογικών δηλώσεων, από όσους συμπλήρωσαν το 25ο έτος της ηλικίας τους. Να θυμίσουμε ότι με βάση τον τελευταίο φορολογικό νόμο, από φέτος, όλοι οι 25ρηδες είναι υποχρεωμένοι να καταθέτουν φορολογική δήλωση, ανεξάρτητα αν έχουν ή όχι φορολογητέο εισόδημα. Επίσης, μέχρι 15 Απρίλη,πρέπει να υποβάλουν τη φορολογική τους δήλωση οι κατά κύριο επάγγελμα αγρότες καθώς και οι εταιρίες που τηρούν βιβλία Γ Κατηγορίας, εφόσον η διαχειριστική τους περίοδος έληξε μέσα στους μήνες Νοέμβρη ή Δεκέμβρη του προηγούμενου ημερολογιακού έτους.

ΓΙΑΤΡΟΙ ΠΕΙΡΑΙΑ: Αμεσο διάλογο με τον πρωθυπουργό και τον υπουργό Οικονομικών ζητά ο Ιατρικός Σύλλογος Πειραιά για τα "αντικειμενικά κριτήρια". Σε σχετική ανακοίνωση του Συλλόγου επισημαίνεται ότι τα "αντικειμενικά κριτήρια" όχι μόνο δε θα κλείσουν τη "μαύρη τρύπα" του προϋπολογισμού, αλλά θα εξαφανίσουν και θα εξοντώσουν του νέους μικρομεσαίους γιατρούς που προσφέρουν κάτω από αντίξοες οικονομικές και κοινωνικές συνθήκες έργο δύσκολο και υπεύθυνο. Ο ΙΣΠ τονίζει ότι η συνέχιση της αδιάλλακτης στάσης της κυβέρνησης στο θέμα των αντισυνταγματικών κριτηρίων θα έχει ως αποτέλεσμα τη δυναμική αντιπαράθεση και σύγκρουση του ιατρικού κόσμου μαζί της.

ΔΟΛΑΡΙΟ: Ακριβότερο, κατά 3 περίπου δραχμές, θα πουλιέται σήμερα στις τράπεζες το δολάριο ΗΠΑ συγκριτικά με το περασμένο Σάββατο. Με βάση την ισοτιμία που όρισε χτες η Τράπεζα της Ελλάδος, το αμερικάνικο δολάριο θα πουλιέται σήμερα από τις τράπεζες στην τιμή των 234,36 δραχμών έναντι 231,52 δραχμές που πουλιόταν την περασμένη Παρασκευή.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ