Πέμπτη 23 Μάρτη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
"Ερνάνης" της ελευθερίας

Εκατό πενήντα χρόνια μετά την πρώτη της παρουσίαση στη Βενετία και 25 χρόνια μετά το τελευταίο ανέβασμά της στο θέατρο "Ολύμπια", η όπερα του Τζ. Βέρντι "Ερνάνης" θα παρουσιαστεί στη Λυρική Σκηνή.Η πρεμιέρα θα γίνει την Κυριακή, ενώ παραστάσεις θα συνεχιστούν στις 29,31/3, 2,7,9,12,16/4 και 4,7/5.

Εργο "γεμάτο πατριωτική ορμή", όπως τόνισε ο μαέστρος Αντζελο Καβαλάρο,διαπνέεται "από έντονα στοιχεία ελευθερίας". Σύμφωνα με τον ίδιο, "οι παραστάσεις αποτελούν μοναδική ευκαιρία να έρθει ο κόσμος σε επαφή μ' ένα έργο που σπάνια παίζεται". Τη σκηνοθεσία έχει αναλάβει ο Νίκος Χαραλάμπους,κάνοντας την πρώτη του απόπειρα στο χώρο της όπερας. "Πρόκειται για έργο, είπε, με τρομερή εσωτερική δύναμη", ενώ η σκηνοθεσία "τονίζει το πάθος και την τελετουργική διάθεση των ηρώων". Τα σκηνικά - κοστούμια είναι του Αγγ. Αγγελή,η χορογραφία της Ολ. Γελοδάρη και η διεύθυνση της χορωδίας της Φ. Παλαμήδη.Τραγουδούν οι Ευαγγ. Χατζησίμος, Αν. Κουλουμπής, Γ. Παππάς, Χρ. Σταμπόγλης. Ι. Τρούσσα κ. ά.

Στις 30 του Μάρτη, εξάλλου, θα πραγματοποιηθεί εκπαιδευτική μαθητική συναυλία, με αποσπάσματα από το "Μαγικό Αυλό" του Μότσαρτ (δωρεάν είσοδος). "Η συναυλία, όπως ανέφερε ο καλλιτεχνικός διευθυντής της ΕΛΣ, Αλκης Μπαλτάς,που θα διευθύνει τη συναυλία, θα είναι ένας "πιλότος", ώστε του χρόνου να υπάρξει συνεχές πρόγραμμα για τους νέους".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ