Πέμπτη 21 Αυγούστου 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
ΦΕΣΤΙΒΑΛ "ΠΕΤΡΑΣ 97"
Το όνειρο και η στιγμή

Την ερχόμενη Κυριακή ξεκινάει ο δεύτερος κύκλος των φετινών εκδηλώσεων του Φεστιβάλ του Δήμου Πετρούπολης.Το φετινό Φεστιβάλ του Θεάτρου Πέτρας είναι αφιερωμένο στα 50 χρόνια του δήμου της Πετρούπολης, στους ανώνυμους και επώνυμους δημιουργούς της και στους καθημερινούς ανθρώπους. Η νέα διαδρομή στο "μακρύ ταξίδι" του "Θεάτρου Πέτρας" αρχίζει, λοιπόν, την Κυριακή, στις 9 το βράδυ "γιατί το όνειρο είναι μόνο μια στιγμή".Μια μουσική παράσταση βασισμένη στα τραγούδια που έγραψε ο Μάνος Χατζιδάκις για το θέατρο και τον κινηματογράφο, με την "Ορχήστρα Νυκτών Εγχόρδων του Δήμου Πάτρας",ενορχηστρωμένα και παιγμένα από 11 μαντολίνα, 5 μαντόλες, 11 κιθάρες και 1 κοντραμπάσο. Εκτός από την Ελένη Τσαλιγοπούλου,τραγουδά και απαγγέλλει ο Γιάννης Μπέζος.Διευθύνει ο Θανάσης Τσιπινάκης.Η σκηνική επιμέλεια είναι του Θέμι Μουμουλίδη.

Στις 27 Αυγούστου, ο Ορφέας Περίδης και ο Αλκίνοος Ιωαννίδης δίνουν το δικό τους "παρών", στις 9:30μ.μ. Στις 30 Αυγούστου (9μ.μ.), "Οι Ορνιθες" του Αριστοφάνη συνεχίζουν να "πετούν" με τα "φτερά" του "Θεάτρου Τέχνης - Κάρολος Κουν".Η παράσταση, όπως είναι γνωστό, στηρίζεται στη σκηνοθεσία του Καρόλου Κουν,την επιμέλεια της οποίας έχουν αναλάβει ο Γιώργος Λαζάνης και ο Μίμης Κουγιουμτζής.Η μετάφραση είναι του Βασίλη Ρώτα,μουσική Μάνου Χατζιδάκι,σκηνικά - κοστούμια Γιάννη Τσαρούχη και χορογραφία Ζ. Νικολούδη.Παίζουν: Θύμιος Καρακατσάνης, Παντελής Παπαδόπουλος, Αλέξανδρος Μυλωνάς, Γιάννης Δεγαϊτης, Περικλής Καρακωνσταντόγλου,κ. ά.

Ο Λάκης Χαλκιάς,μαζί με τους Χρόνη Αηδονίδη, Στέλιο Μπέλο και Λάμπρο Χαλκιά θα δώσουν συναυλία στις 5 Σεπτεμβρίου (9μ.μ.), ενώ στις 7 Σεπτεμβρίου σειρά έχουν η Πόλυ Πάνου,η Μαριώ και η Σοφία Παπάζογλου.Οσο για τις 12 του Σεπτέμβρη το "Θέατρο Πέτρας" επισκέπτεται ο "Πλούτος" του Αριστοφάνη,σε σκηνοθεσία Ν. Παροίκου.Παίζουν: Ντίνος Ηλιόπουλος, Παύλος Κοντογιαννίδης, Τάσος Περζικιανίδης, Ασπασία Παπαθανασίου,κ. ά. Ο θίασος "Παράβαση" θα παρουσιάσει, στις 14 Σεπτεμβρίου, "Τη νύχτα που καθάρισαν τον αρχηγό",σε σκηνοθεσία Κυριάκου Θεόδωρου,ενώ στις 15/9 τραγουδούν τα "Ξύλινα Σπαθιά".Το "Θέατρο Σαλαμίνας" θα παρουσιάσει, στις 17/9, τους "Πέρσες" του Αισχύλου,σε σκηνοθεσία Βίκυς Βιρβίλη.Και η αυλαία του φεστιβάλ, στις 19 Σεπτεμβρίου, κλείνει με συναυλία των καθηγητών του Δημοτικού Ωδείου Πετρούπολης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ