Παρασκευή 7 Απρίλη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΜΙΚΡΟΜΕΓΑΛΑ

ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ: Θέματα που σχετίζονται με τη βιομηχανία πρόκειται να συζητηθούν στο Συμβούλιο Υπουργών Βιομηχανίας της Ευρωπαϊκής Ενωσης που πραγματοποιείται σήμερα στο Λουξεμβούργο και στο οποίο η ελληνική πλευρά εκπροσωπείται από τον υπουργό και τον αναπληρωτή υπουργό Βιομηχανίας, Κ. Σημίτη και Χρ. Ροκόφυλλο, αντίστοιχα. Ειδικότερα, σύμφωνα με χτεσινή ανακοίνωση του υπουργείου Βιομηχανίας, τα θέματα που θα συζητηθούν είναι τα εξής: Βιομηχανία και ανταγωνισμός, Χαλυβουργία, Βιομηχανική συνεργασία με τις χώρες της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης, Βιομηχανική πολιτική, Βιομηχανίες υψηλής τεχνολογίας, Κοινωνία της πληροφορίας, Βιομηχανία και έρευνα.

ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΑ: Οδηγίες στις εφορίες, για την εκκαθάριση των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος που υποβλήθηκαν φέτος από μισθωτούς και συνταξιούχους, αλλά έχουν συμπληρωθεί με λάθη, επειδή οι βεβαιώσεις αποδοχών ήταν "προβληματικές", δίνει με εγκύκλιό του το υπουργείο Οικονομικών. Με την εγκύκλιο, καλούνται υπάλληλοι των εφοριών να διορθώσουν από μόνοι τους τις δηλώσεις που έχουν συμπληρωθεί λάθος, επειδή ένας μεγάλος αριθμός βεβαιώσεων αποδοχών ή συντάξεων δε συντάχθηκε με βάση τις σχετικές αποφάσεις του υπουργείου (για διάκριση του φόρου που παρακρατήθηκε σε πρώτο και δεύτερο εξάμηνο και του φόρου που αναλογεί στο δεύτερο εξάμηνο) και σε ορισμένες περιπτώσεις να καλούν τους ίδιους τους φορολογούμενους για τη διόρθωση.

ΗΜΕΡΙΔΕΣ: Ημερίδα πληροφόρησης σχετικά με την Ενδοεπιχειρησιακή Κατάρτιση διοργανώνει ο Σύνδεσμος Ελληνικών Βιομηχανιών (ΣΕΒ) σε συνεργασία με τον ΟΑΕΔ, την ερχόμενη Τρίτη 18 Απρίλη 1995 στις 2.15 μ.μ. Στόχος της ημερίδας είναι η έγκαιρη ενημέρωση των ελληνικών επιχειρήσεων από τον ΟΑΕΔ και την επιτροπή διαχείρισης του Ειδικού Λογαριασμού Προγραμμάτων Επαγγελματικής Κατάρτισης και Εκπαίδευσης σχετικά με τη διαδικασία έγκρισης προγραμμάτων κατάρτισης των επιχειρήσεων και τις προοπτικές χρηματοδότησής τους από το Β Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης καθώς και τον ειδικό πόρο της εργοδοτικής εισφοράς του 0,45%.

ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ: "Η ασφάλιση και οι μεταβαλλόμενες διαστάσεις του κινδύνου" είναι το θέμα του 2ου διεθνούς συνεδρίου του Συνδέσμου Ελλήνων Μεσιτών Ασφαλίσεων (ΣΕΜΑ) που θα πραγματοποιηθεί στις 25 και 26 Μάη στο ξενοδοχείο ΑΣΤΗΡ ΠΑΛΑΣ στη Βουλιαγμένη. Σύμφωνα με χθεσινή ανακοίνωση του ΣΕΜΑ, μεταξύ των στόχων του συνεδρίου, είναι: Να διευρυνθεί το μέγεθος και το είδος των κινδύνων που απειλούν τη σύγχρονη επιχείρηση και να προταθούν μέτρα πρόληψης και αποφυγής τους. Να εντοπιστούν τα προβλήματα που απορρέουν από τους καταστροφικούς κινδύνους (σεισμούς, πλημμύρες κλπ.). Να διευρυνθεί η αστική ευθύνη των επιχειρήσεων από τη διακίνηση προϊόντων, τη μόλυνση του περιβάλλοντος ή άλλους συναφείς παράγοντες κλπ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ