Κυριακή 9 Απρίλη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ στο Internet

Το Internet, το διεθνές διαδίκτυο ηλεκτρονικής επικοινωνίας και ανάκτησης πληροφοριών ηλικίας 20 ετών, εμφανίζει τα τελευταία χρόνια μια εκρηκτική ανάπτυξη. Το χρησιμοποιούν πάνω από 30 εκατομμύρια άνθρωποι σε όλον τον κόσμο, από τους επιστήμονες των ερευνητικών κέντρων ως τον απλό πολίτη, που η σχέση του με την ηλεκτρονική τεχνολογία περιορίζεται στη χρήση ενός ηλεκτρονικού υπολογιστή. Σύμφωνα με στατιστικές, ένας καινούριος χρήστης προστίθεται στο Internet κάθε 3 δευτερόλεπτα!

Πέρα από τον πλούτο πληροφοριών, η έλλειψη περιορισμών και η φαινομενική ισοτιμία όλων όσων έχουν πρόσβαση στο δίκτυο είναι από τους κύριους παράγοντες για το αλματώδες ενδιαφέρον του παγκόσμιου κοινού και ιδιαίτερα της νεολαίας. Η δυνατότητα αποστολής και λήψης μηνυμάτων από την άλλη άκρη του κόσμου με σχεδόν μοναδικό κόστος εκείνο της αστικής συνδιάλεξης επιτρέπει τη χρήση του Internet και από ανθρώπους σχετικά χαμηλών εισοδημάτων. Βέβαια, προϋπόθεση είναι πάντα η πρόσβαση σε υπολογιστή και η γνώση στοιχειώδους χρήσης του.

Ο "Ριζοσπάστης", ανοίγοντας τα φτερά του στο κυβερνοδιάστημα (έτσι ονομάζεται ο νοητός χώρος που δημιουργούν τα ηλεκτρονικά συστήματα), απόκτησε τη δική του γραμματοθυρίδα στο Internet. Χρήστες του Internet απ' όλο τον κόσμο και φυσικά και από την Ελλάδα μπορούν να στέλνουν σ' αυτήν τις ηλεκτρονικές επιστολές, με τις γνώμες, τα παράπονα, τις ευχές και τις προτροπές τους. Η διεύθυνση είναι: rizos

  • aurora. eexi.gr.

Τη γραμματοθυρίδα αυτή φιλοξενεί στον υπολογιστή της η Ενωση Ελλήνων Χρηστών Internet, ένα μη κερδοσκοπικό σωματείο, που δημιούργησε μια παρέα νέων ανθρώπων, με στόχο την προώθηση της χρήσης του Internet στη χώρα μας. Η ΕΕΧΙ παρέχει πληροφορίες σε όσους ενδιαφέρονται να αποκτήσουν πρόσβαση στο Internet, ενώ πραγματοποιεί και επαναλαμβανόμενους κύκλους σύντομων εισαγωγικών σεμιναρίων. Τα γραφεία της ΕΕΧΙ είναι στην οδό Πατριάρχου Ιωακείμ 30 - 32 στο Κολωνάκι και το τηλέφωνό της 7220.563.

Ο "Ριζοσπάστης" σκοπεύει στο άμεσο μέλλον να επεκτείνει την παρουσία του στο Internet. Οι ενδιαφερόμενοι αναγνώστες του θα μένουν ενήμεροι γι' αυτές τις εξελίξεις μέσα από δημοσιεύματα της εφημερίδας, αλλά και μέσα από το Internet.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ