Παρασκευή 21 Απρίλη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Να στηριχτούν άμεσα οι άνεργοι

Το δράμα των ανέργων φέρνουν στη Βουλή βουλευτές του ΚΚΕ και ζητάνε αναμόρφωση του συστήματος επιδότησης

"Δουλεύαμε με τη γυναίκα μου στο ίδιο εργοστάσιο. Απολυθήκαμε πριν τρεις μήνες και οι δυο. Εχουμε δυο παιδιά. Το επίδομα ανεργίας δε φτάνει ούτε για τα απαραίτητα. Αύριο δε θα υπάρχει ούτε αυτό. Χτύπησα πολλές πόρτες μα καμιά δεν άνοιξε. Βλέπεις ήμουνα και συνδικαλιστής και τέτοια δε θέλουν οι εργοδότες. Τι θα κάνουμε;"

Το δραματικό ερώτημα, όπως ακριβώς το εισέπραξαν από απολυμένο εργάτη τωνΚλωστηρίων Αττικής,μεταφέρουν με ερώτησή τους στη Βουλή, οι βουλευτές του ΚΚΕ Μ. Κωστόπουλος,Δ. Κουμπούρης και Γ. Κατσαρός.Οι τρεις βουλευτές τονίζουν ότι το πρόβλημα της ανεργίας έχει πάρει τεράστιες διαστάσεις και επισημαίνουν ότι η κυβέρνηση έπρεπε ήδη να έχει αποφασίσει έκτακτες ενισχύσεις για τη στήριξη των ανέργων.

Αμεσα, λοιπόν, τονίζουν, πρέπει να στηριχτούν οι άνεργοι και αμέσως μετά το Πάσχα να αναμορφωθεί όλο το σύστημα προστασίας των ανέργων, στη βάση των παλιότερων προτάσεων των συνδικάτων.Οι τρεις βουλευτές απευθυνόμενοι προς τον υπουργό Εργασίας ρωτούν ποια μέτρα προτίθεται να πάρει η κυβέρνηση για την αντιμετώπιση αυτού του εκρηκτικού προβλήματος και για την προστασία των ανέργων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ