Παρασκευή 21 Απρίλη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Κατάληψη στην ΕΛΛΕΝΙΤ

Στο πλευρό των εργαζομένων, ο βουλευτής του ΚΚΕ Γιάννης Κατσαρός

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ (του ανταποκριτή μας).-

Συμβολική κατάληψη στο εργοστάσιο της ΕΛΛΕΝΙΤ στη Θεσσαλονίκη πραγματοποίησαν χτες οι εργαζόμενοι της επιχείρησης, διαμαρτυρόμενοι για την αδιαφορία που δείχνουν μέτοχοι και πολιτεία για την αρνητική πορεία της εταιρίας, που μαθηματικά οδηγείται στο κλείσιμο.

Οι εργαζόμενοι, που κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για μια ακόμη βιομηχανία της Β. Ελλάδας, είναι αποφασισμένοι να περάσουν σε νέες μορφές αγώνα μετά το Πάσχα, ώστε να βρεθεί λύση για την επιβίωση του εργοστασίου και συνεπώς των θέσεων εργασίας, αλλά και για τη θεσμική κατοχύρωση των ασφαλιστικών τους αιτημάτων.

Τους εργαζόμενους της ΕΛΛΕΝΙΤ επισκέφθηκε χτες ο βουλευτής Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ Γ. Κατσαρός και ενημερώθηκε για το πρόβλημα που αντιμετωπίζει το εργοστάσιο.

Οπως τόνισε στον βουλευτή του ΚΚΕ ο πρόεδρος του σωματείουΚ. Αγγελόπουλος,το θέμα της ΕΛΛΕΝΙΤ δεν αφορά μόνο την επιχείρηση και τις θέσεις εργασίας, αλλά και το συνταξιοδοτικό μέλλον των εργαζομένων, γιατί, αν κλείσει, κινδυνεύουν να μην πάρουν καν συντάξεις. Ενα από τα κύρια αιτήματά τους είναι η θεσμική κατοχύρωση του δικαιώματος συνταξιοδότησης μετά από 20 χρόνια εργασίας στον αμίαντο με όριο ηλικίας τα 50 χρόνια. Ζητούν, παράλληλα, να καταργηθεί η προϋπόθεση των 1.000 ενσήμων της τελευταίας δεκαετίας και να συνεχιστεί η παροχή ιατροφαρμακευτικής και νοσοκομειακής περίθαλψης σε άνεργους με 4.000 ένσημα.

Ο Γ. Κατσαρός τόνισε στους εργαζομένους ότι το ΚΚΕ θα βοηθήσει όσο μπορεί τους εργαζομένους του κλάδου και θα στηρίξει τους δίκαιους αγώνες τους, για να μην κλείσει ένα ακόμη εργοστάσιο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ