Σάββατο 29 Απρίλη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Πολιτική συσσώρευσης νέων κερδών

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΚΚΕ

Σχολιάζοντας τις θέσεις που διατύπωσε στη χτεσινή Γενική Συνέλευση των μετόχων της Τράπεζας της Ελλάδος ο διοικητής της, Λ. Παπαδήμος, το ΚΚΕ με ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου επισημαίνει:

"Οπως οι πρόσφατες δηλώσεις Παπαντωνίου προανήγγειλαν νέα παράταση της σκληρής λιτότητας, έτσι και η έκθεση της Τράπεζας της Ελλάδος επιβεβαιώνει την εκτίμηση του ΚΚΕ ότι η συντηρητική, αντιλαϊκή οικονομική πολιτική της κυβέρνησης θα ενταθεί.

Η πολιτική εξυπηρέτησης του μεγάλου κεφαλαίου και των επιλογών των Βρυξελλών, που ακολουθεί η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, προδιαγράφει ένταση των αντεργατικών επιθέσεων και δραματική επιδείνωση των όρων αμοιβών, απασχόλησης, ασφάλισης.

Η πολιτική αυτή, που οδηγεί σε νέα συσσώρευση κερδών για τις πολυεθνικές, προσθέτοντας νέα βάρη στις πλάτες του λαού, δεν είναι μια προσωρινή πολιτική, αλλά μια πολιτική μόνιμης διάρκειας, όσο θα συνεχίζεται να υπάρχει αυτός ο συσχετισμός και η διάταξη των πολιτικών δυνάμεων. Οσο δεν αποδυναμώνονται οι συνέταιροι του δικομματισμού και τα μικρά πολιτικά συμπληρώματά τους.

Στο χείμαρρο των αντιδραστικών μέτρων μπορεί και επιβάλλεται να αντιπαρατεθούν με την πάλη τους η εργατική τάξη και οι άλλοι εργαζόμενοι, για την απόκρουση αυτής της φιλομονοπωλιακής πολιτικής".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ