Σάββατο 23 Αυγούστου 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
"Πλώρη" για κατάργηση και ενοποίηση των εφοριών

Στην κατάργηση και ενοποίηση μιας σειράς Δημοσίων Οικονομικών Υπηρεσιών (ΔΟΥ) της χώρας, προχωρά η κυβέρνηση στα πλαίσια της λογικής για "λιγότερο κράτος", που θα επιδιώξει να υλοποιήσει με ιδιαίτερη ένταση τον επόμενο χρόνο. Σύμφωνα με πληροφορίες, είναι ήδη έτοιμο και προωθείται για υπογραφή το σχετικό Προεδρικό Διάταγμα που φέρει τον τίτλο "Ενοποίηση - Κατάργηση Δημοσίων Οικονομικών Υπηρεσιών", στο οποίο προσδιορίζονται επακριβώς οι ΔΟΥ, που θα μπουν στο επόμενο διάστημα στη διαδικασία κατάργησης και ενοποίησής τους.

Η παραπάνω κίνηση εντάσσεται στα γενικότερα σχέδια της κυβερνητικής πολιτικής μείωσης των κρατικών δαπανών, τα οποία αποτυπώθηκαν στο νόμο με τον ψευδεπίγραφο τίτλο: "Περιορισμός και βελτίωση της αποτελεσματικότητας των κρατικών δαπανών". Η Διαρκής Γνωμοδοτική Επιτροπή Φορέων Δημοσίου, που συστάθηκε βάσει των διατάξεων του συγκεκριμένου νόμου, βρίσκεται στην τελική ευθεία κατάρτισης του πορίσματος με συγκεκριμένες προτάσεις για κατάργηση και συγχώνευση μιας σειράς φορέων του δημοσίου (Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου ή Ιδιωτικού Δικαίου) με το πρόσχημα ότι έχει εκλείψει πλέον ο λόγος, για τον οποίο συστάθηκαν στο παρελθόν.

Αλλωστε, η συνέχιση με ακόμη μεγαλύτερη ένταση των κρατικών δαπανών ιδιαίτερα δε αυτών που διατηρούν κοινωνικό χαρακτήρα, αποτελεί την κεντρική κατεύθυνση του υπό κατάρτιση προϋπολογισμού του 1998. Ο ίδιος ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Γ. Παπαντωνίου,μετά την προχτεσινή ευρεία σύσκεψη για τον προϋπολογισμό του επόμενου έτους, δήλωσε ότι ο προϋπολογισμός αυτός θα είναι ένας προϋπολογισμός "λιτότητας στο κράτος".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ