Σάββατο 23 Αυγούστου 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Υποσχέσεις χωρίς πράξη

Σε κινητοποιήσεις προσανατολίζονται οι εργαζόμενοι στις Σχολές Τουριστικών Επαγγελμάτων

Σταθερά προσανατολισμένοι σε απεργιακές κινητοποιήσεις κατά τη διάρκεια των εισαγωγικών εξετάσεων, που θα διεξαχθούν τις πρώτες μέρες του Σεπτέμβρη,παραμένουν οι εργαζόμενοι των Σχολών Τουριστικών Επαγγελμάτων,αφού οι αρμόδιοι του υπουργείου Ανάπτυξης, με τους οποίους πραγματοποίησε μια σειρά επαφών τις τελευταίες μέρες το Σωματείο, αναλώθηκαν σε υποσχέσεις, χωρίς ωστόσο να αναλάβουν καμία ουσιαστική δέσμευση για την ικανοποίηση των αιτημάτων τους.

Συγκεκριμένα, τόσο η Διευθύντρια του υπουργείου Ανάπτυξης, όσο και οι σύμβουλοι με τους οποίους συναντήθηκε το Σωματείο, παρότι δέχονται ότι τα αιτήματά τους είναι δίκαια δε δεσμεύονται χρονικά για την ικανοποίησή τους, κάτι που μπορεί να ερμηνευτεί και ως προσπάθεια αναστολής των κινητοποιήσεων που έχουν εξαγγελθεί. Την ερχόμενη Δευτέρα το Σωματείο θα συνεδριάσει, προκειμένου να εκτιμήσει τα αποτελέσματα των συναντήσεων, όμως προειδοποιεί ότι αν δεν υπάρξει συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα υλοποίησης των υποσχέσεων που απέσπασε θα προχωρήσει στις κινητοποιήσεις.

Οι εργαζόμενοι των Σχολών διεκδικούν τη νομοθέτηση σύγχρονου κανονισμού λειτουργίας, καθώς και την καταβολή του επιδόματος διεξαγωγής των εισαγωγικών εξετάσεων όπως γίνεται με τους υπαλλήλους του υπουργείου Παιδείας. Το πρώτο όμως είναι και το κυριότερο αίτημά τους, μια και η λειτουργία της Σχολής διέπεται από Βασιλικά Διατάγματα, που - όπως καταγγέλλεται - έχουν ατονήσει και ουσιαστικά καταργηθεί, ενώ οδηγούν τη Σχολή στη διάλυση.

Η έλλειψη σύγχρονου κανονισμού, σύμφωνα με ανακοίνωση του Σωματείου, προκαλεί: Την πλήρη απομόνωση της Σχολής από τις ισχύουσες περί δημοσίων υπαλλήλων διατάξεις. Την ύπαρξη διατάξεων που αντίκειται στο υφιστάμενο Σύνταγμα (δικαίωμα απεργίας, καθεστώς μεταθέσεων κλπ.). Την έλλειψη κλαδολογίου, προσοντολογίου, δικαίου και αντικειμενικού συστήματος προαγωγών. Αδυναμία τοποθέτησης των υπαλλήλων σε ανάλογους κλάδους. Αδυναμία εφαρμογής των διαδικασιών προσλήψεων μονίμων υπαλλήλων που ισχύουν για το δημόσιο τομέα, γεγονός που έχει ως αποτέλεσμα την αποδυνάμωση των περιφερειακών εκπαιδευτικών μονάδων, αφού δε συμπληρώνονται τα κενά που δημιουργούνται με τη συνταξιοδότηση των υπαλλήλων. Την αδυναμία καθορισμού κλάδου απ' όπου θα προέρχονται οι Προϊστάμενοι τμημάτων ή Διευθύνσεων κ. α.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ