Τρίτη 26 Αυγούστου 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
μικραΜΕΓΑΛΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΑ (1): Διαφήμιση μέσω δωρεάν εισιτηρίων αποφάσισαν να κάνουν οι Κυπριακές Αερογραμμές με την ευκαιρία των 50 χρόνων λειτουργίας τους. Οπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, από την 1η Αυγούστου μέχρι και το τέλος του χρόνου σε κάθε πτήση της εταιρίας θα γίνεται κλήρωση ανάμεσα στους επιβάτες και στον τυχερό της κάθε πτήσης θα επιστρέφεται η αξία του εισιτηρίου. Σύμφωνα με την ανακοίνωση οι Κυπριακές Αερογραμμές θα κάνουν μέχρι το τέλος του χρόνου 5.000 πτήσεις.

ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΑ (2): Τη σύγκληση έκτακτης γενικής συνέλευσης των μετόχων της "Chipita International SA" στις 11 Σεπτέμβρη 1997, αποφάσισε το διοικητικό συμβούλιο της εταιρίας, προκειμένου να εγκρίνει την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρίας με την έκδοση νέων μετοχών προς διάθεση στους μετόχους με καταβολή μετρητών. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της εταιρίας από την αύξηση αυτή του μετοχικού κεφαλαίου η εταιρία ελπίζει να αντλήσει περίπου 7 δισ. δραχμές σε νέα κεφάλαια. Ο κύριος όγκος των νέων κεφαλαίων θα χρησιμοποιηθεί για επενδύσεις νέων παραγωγικών εγκαταστάσεων, ενώ ένα μικρότερο μέρος θα χρησιμοποιηθεί για την κάλυψη αυξημένων αναγκών της εταιρίας σε κεφάλαια κίνησης.

ΕΠΙΤΟΚΙΑ: Αμετάβλητα παραμένουν τα επιτόκια της ΣΙΤΙΜΠΑΝΚ για τη βδομάδα που διανύουμε, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της τράπεζας. Η τράπεζα χορηγεί - χωρίς να υπολογίζονται οι επιβαρύνσεις του νόμου 128 - στεγαστικά δάνεια 14 - 14,5% ή 16% χωρίς προσημείωση του ακινήτου, δάνεια για την αγορά αυτοκινήτου 19%, προσωπικά δάνεια 19,5%, καταναλωτικά 17%. Η τράπεζα ανακοίνωσε ακόμα ότι για τις καταθέσεις συναλλάγματος ισχύουν επιτόκια που ξεκινούν από το 9,89% για τις λίρες Αγγλίας και φτάνουν το 3,16% για το γιεν Ιαπωνίας.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Στο ποσό των 143,238 δισ. δραχμών διαμορφώθηκε στις 22 Αυγούστου το ενεργητικό των αμοιβαίων κεφαλαίων της Xiosbank, παρουσιάζοντας αύξηση από τις αρχές του χρόνου κατά 85,7%. Αυτό αναφέρεται σε χτεσινή ανακοίνωση της Xiosbank, στην οποία επισημαίνεται ακόμη ότι τη βδομάδα που διανύουμε παραμένει αμετάβλητο το βασικό επιτόκιο επιχειρηματικής πίστης στο 17,5%, ενώ για το ίδιο διάστημα ο λογαριασμός καταθέσεων Xiosbank προσφέρει ετήσια απόδοση 9,92% και μηνιαία καταβολή τόκων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ