Τετάρτη 27 Αυγούστου 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΣΠΑΡΤΑΚ ΤΡΝΑΒΑ - ΠΑΟΚ 0 - 1
"Καθάρισε" ο αρχηγός

Ο Θ. Ζαγοράκης πέτυχε το νικητήριο γκολ του "δικεφάλου"

ΤΡΝΑΒΑ (του απεσταλμένου μας ΝΤΙΝΟΥ ΚΑΡΑΜΗΤΡΟΥΣΗ).-

Πανηγυρική πρόκριση στον επόμενο γύρο του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ πήρε χτες ο ΠΑΟΚ που κατάφερε να νικήσει για δεύτερη φορά τη Σπάρτακ Τρνάβα με 1 - 0 στη Σλοβακία.

Οι παίκτες του "δικεφάλου" στάθηκαν όρθιοι υπερασπίζοντας με τον καλύτερο τρόπο τη νίκη τους στον πρώτο αγώνα (5 - 3) ενώ παράλληλα χάρισαν στην Ελλάδα δυο πολύτιμους βαθμούς για τη βαθμολογία της ΟΥΕΦΑ.

Το ρολόι σημάδευε το 80ό λεπτό όταν σε αυτό το σημείο ο "δικέφαλος" άνοιγε για τα καλά τα φτερά του για μια νέα ευρωπαϊκή πορεία, ενώ παράλληλα τα όνειρα των Σλοβάκων έπαιρναν τέλος.

Ο Θεόδωρος Ζαγοράκης σε μια ανύποπτη φάση σούταρε έξω από την περιοχή στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα του Γιάκομπετς, που παρά την προσπάθειά του δεν μπόρεσε να αποσοβήσει το μοιραίο για την ομάδα του.

Η ελληνική ομάδα ξεκίνησε δυνατά το παιχνίδι με ιδιαίτερη προσοχή στην άμυνα προκειμένου να διαφυλάξει τη νίκη του πρώτου αγώνα. Αυτό οδήγησε τη σλοβακική ομάδα να περάσει μπροστά και να ασκήσει πίεση στα καρέ του ΠΑΟΚ. Στο 17 σημειώθηκε η πρώτη καλή ευκαιρία για τους γηπεδούχους οπότε ο Κάρχου βρέθηκε σε απόσταση βολής αλλά τελευταία στιγμή ο Τασιόπουλος του χάλασε τα σχέδια. Στο ημίωρο ήρθε η πρώτη καλή στιγμή και για τον ΠΑΟΚ όταν ο Ζουμπούλης δεν μπόρεσε να εκμεταλλευτεί μπαλιά - "τρύπα" του Ζαγοράκη στην άμυνα τον Σλοβάκων.

Με την έναρξη της επανάληψης ο ΠΑΟΚ έχασε μοναδική ευκαιρία να ανοίξει το σκορ, όταν ο Κώστας Φραντζέσκος βρέθηκε μόνος του με τον Γιάκομπετς αλλά πλάσαρε δίπλα από το δοκάρι.

Στο 60 ο Μιχόπουλος έδειξε την κλάση του όταν απέκρουσε εντυπωσιακά απευθείας φάουλ του Λούχοβι κρατώντας ανέπαφη την εστία του.

Από τον ΠΑΟΚ ξεχώρισε ο Τασιόπουλος που ήταν πανταχού παρών, ενώ από τη Σπάρτακ ο μόνος που διασώθηκε κάπως ήταν ο Λούχοβι.

Την κίτρινη κάρτα του Γάλλου Κολόμπο είδαν οι Φραντζέσκος, Τουρσουνίδης και Κάρχαν.

ΣΠΑΡΤΑΚ ΤΡΝΑΒΑ: Γιάκομπετς, Κάρχαν, Πάβλους (65 Κάμπριελ), Λάιτνερ, Χράμπαλ, Χόρκι, Μπάλις, Τίμκο (70 Χλάβατς), Τίτελ, Λούχοβι, Χόρμαν (25Χάντβιγκερ).

ΠΑΟΚ: Μιχόπουλος, Ζαγοράκης, Ολιβάρεζ, Τασιόπουλος, Κολομπούρδας, Ζαφειρίου (75 Καπετανόπουλος), Τουρσουνίδης, Φραντζέσκος, Ζουμπούλης (65 Σιδηρόπουλος), Νάγκμπε, Βρύζας (25 Βελλής).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ