Παρασκευή 29 Αυγούστου 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΔΙΕΘΝΗ
ΗΠΑ
Ασθενείς - πειραματόζωα!

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.-

Χιλιάδες Αμερικανοί πολίτες, ανύποπτοι, είχαν εκτεθεί σε επικίνδυνη ραδιενεργό ακτινοβολία πλουτωνίου, που μπορεί να έχει προκαλέσει ανήκεστες βλάβες στην υγεία τους, όταν το αμερικανικό Πεντάγωνο πραγματοποίησε περισσότερες από 2.300 πειραματικές ακτινοβολίες σε πολλές χιλιάδες ανθρώπους από το 1944, στο πλαίσιο επιστημονικών αναγκών που επέβαλε ο ψυχρός πόλεμος.

Οι αποκαλύψεις αυτές αναφέρονται και δίνονται στη δημοσιότητα, σε δίτομη έκθεση της κυβέρνησης, μετά από έρευνα που άρχισε το 1993, όταν αποκαλύφθηκε ότι ασθενείς που θεραπεύονταν σε νοσοκομεία είχαν εκτεθεί σε ακτινοβολία πλουτωνίου, προς το τέλος του Δεύτερου Παγκοσμίου πολέμου.

Χαρακτηριστικό και αξιοσημείωτο παραμένει το γεγονός ότι οι εθνικές ομάδες που προτιμήθηκαν για την πλειονότητα των πειραμάτων ήταν εθνικές μειονότητες, και μάλιστα αυτές που θεωρούνται "κατώτερες". Η προτίμηση των "ερευνητών" επικεντρώθηκε σε ασθενείς μαύρους ή σε αυτόχθονες της Αλάσκας. Κάποιες από τις περιπτώσεις σποραδικά και αυτόνομα είχαν βρει το δρόμο της Δικαιοσύνης και δημιούργησαν κατά καιρούς προβλήματα στις αμερικανικές κυβερνητικές υπηρεσίες.

Ανώτερος στρατιωτικός αξιωματούχος ανέφερε ότι δεν έγινε καμιά προσπάθεια να αποκαλυφθούν τα ονόματα ή ο αριθμός των ανθρώπων που υποβλήθηκαν σε πειραματικές ακτινοβολίες, προσθέτοντας ότι ο αριθμός των ανθρώπων αυτών μπορεί να είναι πολλές χιλιάδες. Είναι η πρώτη φορά που υπάρχει επίσημη"παραδοχή" των εν λόγω περιστατικών, παρότι μικρές "εκτονώσεις" του φαινομένου είχαν δει το φως της δημοσιότητας, δημιουργώντας εύλογα ερωτηματικά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ