Παρασκευή 29 Αυγούστου 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ 2004
Η Ρώμη έτοιμη να κόψει το νήμα

Το "Ρόιτερ" εκθειάζει την υποψηφιότητα της Ρώμης και χλευάζει την αθηναϊκή πραγματικότητα

Καλή η υποψηφιότητα της Αθήνας, αλλά η Ρώμη είναι το κάτι άλλο, σύμφωνα με το "Ρόιτερ". Το διεθνές ειδησεογραφικό πρακτορείο, εννιά μέρες πριν την τελική επιλογή των "Αθανάτων", εκθειάζει την ιταλική πρωτεύουσα. Ούτε λίγο ούτε πολύ, αφήνει να διαφανεί ότι η Ρώμη δεν έχει αντίπαλο. Το μόνο άσχημο που της καταλογίζει, είναι το κυκλοφοριακό, κι αυτό με τη διαβεβαίωση ότι με τα μέτρα που έχουν προταθεί, δε θα υφίσταται το 2004. Οπως μάλιστα υποστηρίζει, υπέρ της υποψηφιότητας της Ρώμης έχει ταχθεί και το αμερικάνικο τηλεοπτικό δίκτυο ΝΒC, λογαριάζοντας σε υψηλές θεαματικότητες μεταξύ του ιταλόφωνου πληθυσμού των ΗΠΑ. Το περίεργο είναι ότι πριν τρεις βδομάδες, το ΝΒC είχε δώσει στη δημοσιότητα δημοσκόπηση, σύμφωνα με την οποία η μεγάλη πλειοψηφία των τηλεθεατών του υποστήριζε την υποψηφιότητα της Αθήνας.

"Η ελληνική πρωτεύουσα είναι πολύ πιθανόν να αποτύχει και πάλι" υποστηρίζει το "Ρόιτερ", σε μια προσπάθεια διαμόρφωσης του κατάλληλου κλίματος, αλλά και αποφυγής τριγμών σε περίπτωση νέας αποτυχίας των Αθηνών. "Το προβάδισμα της Αθήνας είναι μόνο πνευματικό" συνεχίζει, πριν αναλάβει ο ανταποκριτής του στη χώρα μας Τζον Μεχάφεϊ, να βγάλει τα άπλυτα της ελληνικής πρωτεύουσας στη φόρα. "Αν επικεντρώσεις το βλέμμα στην Ακρόπολη στην οποία κυριαρχεί ο Παρθενώνας, δεν μπορείς να αντισταθείς στον πειρασμό να υποστηρίξεις την ελληνική υποψηφιότητα. Αν όμως επιστρέψεις στην πραγματικότητα του χάους που παρουσιάζουν οι δρόμοι της Αθήνας, με τα αυτοκίνητα, τα λεωφορεία, τις μηχανές να αναζητούν απελπισμένα κάποιον ανοιχτό χώρο και ταυτόχρονα αισθανθείς το κάψιμο στα μάτια και το λαιμό από τη μόλυνση της ατμόσφαιρας, τότε οποιοδήποτε άλλο σημείο της Γης σου φαίνεται πολύ προτιμότερο" υποστηρίζει.

Τα μειονεκτήματα της ελληνικής πρωτεύουσας όντως είναι ορατά διά γυμνού οφθαλμού, αλλά κι η άποψη "προτιμότερο οπουδήποτε αλλού, παρά στην Αθήνα οι Ολυμπιακοί Αγώνες του 2004" μεγάλο πλήγμα στην οξυδέρκεια του Τζον Μεχάφεϊ και την αντικειμενικότητα του "Ρόιτερ". Τα χτυπήματα κάτω από τη μέση ήταν αναμενόμενα, τουλάχιστον για εκείνους που έχουν την άποψη ότι τα συμφέροντα κυριαρχούν και επιβάλλουν με κάθε μέσον τους όρους τους στους σύγχρονους Ολυμπιακούς Αγώνες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ