Τρίτη 2 Σεπτέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
"Λουκέτο" λόγω ... μετακόμισης

Εκλεισε αιφνιδιαστικά χτες η βιοτεχνία ιματισμού Στέφανου Νιάκα στη Λάρισα, πετώντας στο δρόμο 30 εργαζόμενες, ενώ - όπως καταγγέλλει με ανακοίνωσή του το Σωματείο Ιματισμού Λάρισας - πληροφορίες κάνουν λόγο για μεταφορά της βιοτεχνίας στη Βουλγαρία.

Την Παρασκευή το μεσημέρι, ελάχιστα λεπτά πριν το σχόλασμα, ο εργοδότης ανακοίνωσε στις εργαζόμενες ότι από τη Δευτέρα θα κλείσει η βιοτεχνία, γιατί δεν υπάρχει δουλιά. Αφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να επαναλειτουργήσει στο... μέλλον, "δεσμευόμενος" ότι σε τέτοια περίπτωση θα τις επαναπροσλάβει. Ωστόσο - όπως επισημαίνει το σωματείο - πληροφορίες κάνουν λόγο ότι ο Σ. Νιάκας σε συνεργασία με τον κ. Πουρσανίδη ιδιοκτήτη της βιοτεχνίας "Τζουλιάνα", επίσης στη Λάρισα, σχεδιάζουν να ανοίξουν βιοτεχνία στη Βουλγαρία, όπου υπάρχουν φτηνά εργατικά χέρια. Μάλιστα τα σχέδια αυτά ήδη έχουν αρχίσει να υλοποιούνται.

Πριν 8 μήνες - τονίζει το σωματείο - ο Σ. Νιάκας είχε δώσει εικονικές απολύσεις στις 30 εργαζόμενες που απασχολούσε, οι οποίες εξακολουθούσαν ωστόσο ανελλιπώς να εργάζονται σε αυτόν, χωρίς ασφάλιση.Μετά από 4 μήνες η βιοτεχνία "ξανάνοιξε" και επαναπροσέλαβε 12 από τις εργαζόμενες που απασχολούσε πριν και προχώρησε σε 18 νέες προσλήψεις, πιθανά επιδοτούμενες απ' τον ΟΑΕΔ.

Το σωματείο στην ανακοίνωσή του επισημαίνει ότι δεκάδες είναι οι βιοτεχνίες ιματισμού που έχουν κλείσει ή συρρικνωθεί το τελευταίο διάστημα στη Λάρισα και έχουν μεταφερθεί σε γειτονικές χώρες, με αποτέλεσμα να μακραίνει συνεχώς ο κατάλογος των ανέργων της περιοχής και του κλάδου. Καταγγέλλει αυτή την κατάσταση και καλεί την κυβέρνηση να βάλει ασφαλιστικές δικλίδες, ώστε οι εργοδότες να μην μπορούν ανεξέλεγκτα να κλείνουν τις επιχειρήσεις και να τις μεταφέρουν στο εξωτερικό, με μόνο κίνητρο το μεγαλύτερο κέρδος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ