Τετάρτη 3 Σεπτέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΑΕΚ
Βλέπει ευρωπαϊκό τελικό

Στα σύννεφα ο Ντουμιτρίου μετά το επιτυχημένο ξεκίνημα της Ενωσης

Αρκετοί εκτίμησαν ότι η ΑΕΚ φέτος δεν έχει... τύχη. Ομως ο Ντουμίτρι Ντουμιτρίου παρουσιάστηκε, κατά τη χτεσινή συνέντευξη Τύπου, εκ διαμέτρου αντίθετος. Χωρίς να παραγνωρίζει τις αντικειμενικές δυσκολίες, επισήμανε πως ο "δικέφαλος" είναι σε θέση να διεκδικήσει τον τίτλο, ενώ δε θεώρησε εξωπραγματική την πιθανότητα να φτάσει ακόμα και στον τελικό του Κυπελλούχων.

"Σ' όλες τις ομάδες υπάρχουν διάφορα προβλήματα. Η φυγή κάποιων παιχτών δε σημαίνει πως η ομάδα διαλύεται. Είχαμε σημαντικές απώλειες αλλά πρέπει και μπορούμε να τις αναπληρώσουμε. Η ΑΕΚ έχει παίχτες - αξίες. Γνωρίζω, λ.χ., τον Κετσπάγια, αλλά σας λέω ότι αν είχα να διαλέξω αυτόν ή τον Νικολαϊδη θα έπαιρνα τον δεύτερο. Οι παίχτες μου έχουν πολλά να δείξουν και αρκετές απαντήσεις να δώσουν. Μπορούμε να διεκδικήσουμε το πρωτάθλημα".

Ο Ρουμάνος τεχνικός ρωτήθηκε αν η έλλειψη μεγαθηρίων από το Κυπελλούχων, μαζί με λίγη τύχη του επιτρέπει να κάνει όνειρα για τελικό. "Η ΑΕΚ είναι μεγάλη ευρωπαϊκή ομάδα και στον στόχο της πρέπει να είναι το κύπελλο. Το γνωρίζουν οι παίχτες μου και πιστεύω πως θ' ανταποκριθούν παράλληλα με το πρωτάθλημα. Η σοβαρή αντιμετώπιση όλων των παιχνιδιών θα μας δώσει καλή πορεία. Δεν υπάρχει καμιά επιτυχία χωρίς τύχη. Κάποτε όμως εμφανίζεται μόνο μια φορά και πρέπει να την εκμεταλλευτείς. Ελπίζω ότι μπορούμε να φτάσουμε τελικό".

Θέλει τον Σέρμπαν της Στεάουα

Οσο για τη φιλοσοφία του "το επιθυμητό είναι να παίζεις για θέαμα και αποτέλεσμα. Το δεύτερο όμως έχει μεγαλύτερη σημασία γιατί μετράει. Θα εφαρμόζουμε μια τακτική που θα μας δίνει, ανάλογα με το παιχνίδι και τον αντίπαλο, περισσότερες πιθανότητες για τη νίκη". Ανοιχτό, υπό προϋποθέσεις, άφησε το ενδεχόμενο μετεγγραφής (Σεπτέμβρη) μη κοινοτικού: "Ο παίχτης που μ' ενδιαφέρει (σ.σ. Σέρμπαν της Στεάουα) αγωνίζεται στα ευρωπαϊκά γήπεδα και η ομάδα του δύσκολα θα τον δώσει. Θέλω ποδοσφαιριστή που θα κάνει τη διαφορά"

Επανέλαβε ότι είναι ευχαριστημένος από τη γενική εικόνα της ΑΕΚ στην Τούμπα, ζητώντας όμως μεγαλύτερη αυτοσυγκέντρωση από τους επιθετικούς. Χαρακτήρισε το πρωτάθλημα δυναμικό, επισημαίνοντας πως η διεκδίκηση του τίτλου έχει άμεση σχέση με "το οικονομικό μέρος. Αυτό δε σημαίνει ότι οι άλλες ομάδες (πλην ΑΕΚ, ΟΣΦΠ, ΠΑΟ, ΠΑΟΚ) αποκλείονται, αλλά σίγουρα είναι πιο δύσκολο".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ