Πέμπτη 4 Σεπτέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΔΙΕΘΝΗ
ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ
Συναντήσεις για το νέο πακέτο προτάσεων

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ - ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ.-

Πολύωρη συνάντηση είχε με την ισραηλινή αντιπροσωπεία ο Αμερικανός διαμεσολαβητής Ντένις Ρος, στα πλαίσια της προετοιμασίας της επίσκεψης της Αμερικανίδας υπουργού Εξωτερικών Μαντλίν Ολμπράιτ στη Μέση Ανατολή.

Στην Ουάσιγκτον βρίσκονται από χτες ο γραμματέας της ισραηλινής κυβέρνησης Ντάνι Ναβέχ και ο Ούζι Αράντ, σύμβουλος του Ισραηλινού πρωθυπουργού Μπέντζαμιν Νετανιάχου σε θέματα εξωτερικής πολιτικής, προκειμένου να παρουσιάσουν στον Ντένις Ρος τις θέσεις της κυβέρνησής τους ενόψει της επίσκεψης Ολμπράιτ. Ο Αμερικανός διαμεσολαβητής αρκέστηκε να εκφράσει την ικανοποίησή του για τη σχετική ηρεμία που επικρατεί στην περιοχή τις τελευταίες ημέρες, ενώ οι Ισραηλινοί διπλωμάτες απέφυγαν να κάνουν δηλώσεις.

Σήμερα, ο Ντένις Ρος αναμένεται να έχει συνάντηση με την παλαιστινιακή αντιπροσωπεία, της οποίας τα ονόματα δεν είχαν γίνει γνωστά μέχρι χτες βράδυ. Η Αμερικανίδα υπουργός Εξωτερικών πρόκειται να φτάσει στην περιοχή την επόμενη βδομάδα και αναμένεται να επισκεφτεί, εκτός από το Ισραήλ και τα Αυτόνομα Παλαιστινιακά Εδάφη, την Ιορδανία, την Αίγυπτο, τη Συρία, τη Σαουδική Αραβία και πιθανότατα το Λίβανο.

Καταδίκη των κατεδαφίσεων

Την παρέμβαση των διεθνών ανθρωπιστικών οργανώσεων, αλλά και του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών ζήτησε η Παλαιστινιακή Οργάνωση για την Προστασία των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και του Περιβάλλοντος, έτσι ώστε να σταματήσει το "απαράδεκτο φαινόμενο της ομαδικής τιμωρίας του παλαιστινιακού λαού μέσω των κατεδαφίσεων των σπιτιών τους". Οπως τόνισε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ο εκπρόσωπος της Οργάνωσης Χάντερ Σκεϊράτ, μόνο από την 30ή Ιουλίου, ημέρα της διπλής βομβιστικής επίθεσης στην υπαίθρια αγορά της Ιερουσαλήμ, ο ισραηλινός στρατός έχει κατεδαφίσει 48 παλαιστινιακά σπίτια, ενώ ο αριθμός των κατεδαφισμένων σπιτιών κατά την πρωθυπουργία Νετανιάχου φτάνει τα 245.

Ο Σκεϊράτ υπογράμμισε ότι οι κατεδαφίσεις γίνονται με το δικαιολογητικό της έλλειψης των απαραίτητων αδειών, ενώ την ίδια στιγμή το Ισραήλ πολύ δύσκολα δίνει οικοδομικές άδειες στους Παλαιστινίους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ