Πέμπτη 4 Σεπτέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΔΙΕΘΝΗ
Θα εκτελούσαν κι άλλους αιχμαλώτους...

Οι ιστορικοί, στα πλαίσια αναζήτησης ντοκουμέντων, τα οποία αποδεικνύουν την καταλήστευση περιουσιών των Εβραίων εκ μέρους των ναζί στη διάρκεια του Β Παγκοσμίου Πολέμου, ανακάλυψαν ένα Πρωτόκολλο Ανάκρισης του γνωστού Γερμανού εγκληματία πολέμου, στρατάρχη Γκέρινγκ: Στην περίπτωση που ο πόλεμος ενάντια στη χιτλερική Γερμανία θα διαρκούσε τρεις μήνες ακόμα, τότε θα είχαν εκτελεστεί 200.000 αιχμάλωτοι πολέμου των Δυτικών συμμάχων, καθώς και ένα εκατομμύριο Σοβιετικοί, επίσης αιχμάλωτοι πολέμου. Αυτό κατέθεσε ο Γκέρινγκ, στη διάρκεια μιας ανάκρισης που του έκανε ένας ταγματάρχης των Μυστικών Υπηρεσιών των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής.

Τώρα οι ιστορικοί έχουν ανακαλύψει στο Εθνικό Αρχείο των ΗΠΑ ένα σχετικό πυκνογραμμένο πρωτόκολλο 19 σελίδων. Μέχρι τώρα, το ντοκουμέντο αυτό ίσχυε σαν μυστικό, όπως και πάρα πολλά άλλα των ημερών εκείνων, τα οποία είχαν χαρακτηριστεί σαν ντοκουμέντα εξέχουσας σημασίας για την ασφάλεια των ΗΠΑ. Κατά τη διάρκεια των τελευταίων χρόνων έχουν ανακαλυφθεί στα αρχεία των ΗΠΑ ντοκουμέντα, τα οποία επιβεβαιώνουν ότι οι Μυστικές Υπηρεσίες των Δυτικών Συμμάχων γνώριζαν σχετικά με τις μαζικές δολοφονίες των χιτλερικών.

Το Πρωτόκολλο αυτό, που ανακαλύφθηκε τώρα, περιέχει και αποσπάσματα που αναφέρονται στην εξέλιξη της ατομικής βόμβας. Κατά τη διάρκεια της ανάκρισης, ο Γκέρινγκ δήλωσε ότι ένα μήνα πριν οι Αμερικανοί ρίξουν τη βόμβα στη Χιροσίμα, η Γερμανία σχετικά με τα νέου είδους όπλα βρισκόταν πιο μπροστά απ' όλα τα κράτη του κόσμου.

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, κατά τη διάρκεια της ανάκρισης, είχε δώσει πάρα πολλά συγκεκριμένα στοιχεία αναφορικά με τα έργα τέχνης που καταλήστεψαν οι ναζί στη Γαλλία. Ο Γκέρινγκ είχε καταδικαστεί σε θάνατο σαν εγκληματίας πολέμου και στις 15 Οκτώβρη του 1946 αυτοκτόνησε με υδροκυάνιο στο κελί Νούμερο 5 των φυλακών της Νυρεμβέργης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ